2023.03.26, Vasárnap
Helyi adományokból épít új templomot Taksony
taksony.reformatus.hu

Helyi adományokból épít új templomot Taksony

kozbeszerzes.hu, taksony.reformatus.hu

2018.04.09. 12:31 - Antal Zsófia

A helyhiányt feloldó épület a templomtér mellett egy közösségi háznak is otthont ad a Pest megyei településen.

Hirdetés

Békesség háza néven építi fel új templomát és közösségi épületét a Taksonyi Református Missziói Egyházközség. A nettó 210 millió forintos építkezést a vértesacsai Pilon Bt. kivitelezi a Vezér utca 28. szám alatti telken.

A közösségi ház földszinttel és tetőtérrel rendelkezik majd, a templomtérhez pedig karzat és torony kapcsolódik. A két épületrész együttes szintterülete 438 négyzetméter, s az épületek körül a kertet is megszépítik a beruházás során.

A beruházás látványterve (forrás: taksony.reformatus.hu)

 

Igazi közösségi összefogás eredménye az építkezés

Az egyházközség honlapján ismertetik, hogy a taksonyi református gyülekezet 1992-ben szentelte fel máig használt imaházát, amelyet azonban mára jócskán kinőttek. Szinte minden vasárnap a helyi óvodában kénytelenek a gyermekcsoportoknak megtartani a foglalkozásokat, s már a vasárnapi istentiszteleteken is sokan maradnak ülőhely nélkül.

Az új létesítmények felépítéséhez egy helyi lakos adományozta oda a telket, a közösség egy másik tagja pedig tízezer eurót ajánlott fel a templomépítésre. A helyi Érces Tervező és Szolgáltató Bt. továbbá felajánlotta, hogy ingyen elkészítik az engedélyezési tervet. A továbbiakban érkezett adományokból már lehetőség nyílt a közösségi ház megépítésére is.

Mi épül?Taksony

Hírlevél

Hirdetés