2024.04.20, Szombat
A Colas kivitelezi az egri M25-ös út első projektjeit

A Colas kivitelezi az egri M25-ös út első projektjeit

NIF Zrt., magyarepitok.hu

2017.05.11. 15:34 - Hegedűs Gergely

A most induló munkák által Andornaktálya elkerülő utat kap, továbbá összeköttetést nyer az M25-ös és a 25-ös út.

Hirdetés

Jövő hétfőn elkezdődnek az Eger gyorsforgalmi elérhetőségét biztosító M25-ös munkálatai – adta hírül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő közleménye. A projekt első lépéseként a kapcsolódó beruházások kezdődnek meg: megépül az andornaktályai 2502-es elkerülő út, illetve megújul a régi 25-ös utat az új M25-össel összekötő 252-es út.

A NIF híre szerint mindkét kapcsolódó projektet a Colas Út Építőipari Zrt., Colas Hungária Építőipari Zrt. és Colas Közlekedésépítő Kft. alkotta konzorcium kivitelezi.

Az új nyomvonalon létrejövő 2502-es kétszer egy sávon kapaszkodósávval kialakítva épül ki (az ábrán kékkel jelölve). Az Andornaktálya lakóparkjához legközelebb eső szakaszon mintegy 850 m hosszon erdősávval kialakított zajvédő fal létesül. Andornaktálya belterületi szakaszán forgalomcsillapító elemek épülnek. A beruházásban megvalósul az Eger-patak hídja, a Füzesabony-Eger vasútvonalat keresztező felüljáró illetve a 2502-es és az M25-ös különszintű csomópontja is.

A 252-es főút rekonstrukciójában az útszakasz burkolatmegerősítést és korszerűsítést kap.

Ahogy azt korábban megírtuk az Egert az M3-assal összekötő M25-ös gyorsforgalmi út 4 km-es északi ütemének közbeszerzése folyamatban van. Eredményes eljárás esetén szerződéskötés és kivitelezés nyáron várható. A befejező, mintegy 15 km hosszú déli ütemre vonatkozó kivitelezési közbeszerzési eljárás várhatóan júniusban megjelenhet. A több ütemben megépülő M25 autóút 2020-ra készülhet el.

ColasAktuálisEgerM25-ösAndornaktálya

Hírlevél

Hirdetés