2024.04.20, Szombat
Hódmezővásárhely északi körgyűrűjéhez épít kapcsolatot a Délút
lokal.hu (illusztráció)

Hódmezővásárhely északi körgyűrűjéhez épít kapcsolatot a Délút

magyarepitok.hu

2017.12.22. 14:11 - Szabó Ákos

Több mint egy kilométer hosszú utat tesznek alkalmassá a Szeged felől a városba tartó forgalom átvezetésére a márciusban elkészülő elkerülőről érkező autókra készülve.

Hirdetés

Mintegy nettó 160 millió forintból szélesíti ki és újítja fel az algyői Délút Kft. Hódmezővásárhely nyugati határában a Bodzási utat – derül ki a közbeszerzés adataiból. Az összesen 1098 méteren elvégzett fejlesztés során kiszélesítik, nagyobb forgalmi kapacitásúvá teszik és felújítják a jelenleg leromlott állapotú szakaszt. A közbeszerzésre a nyertes Délúton kívül a kecskeméti MEGA-SPED Kft. és a solti Soltút Kft. is ajánlatot tett.

 

Többfelé osztják a forgalmat, nyugodtabbak lesznek az utak

A beruházás során az eddig gyakran kerékpárosok és futók által gyakorlópályának használt külterületi útból a város egyik fontos bekötőútja lesz. Miután márciusban várhatóan elkészülnek Hódmezővásárhely északi körgyűrűjének munkálatai a Colas, illetve szintén a Délút kivitelezésében, a Bodzási út közvetlenül innen fogja felvenni a Szeged felől érkező forgalmat.

 

A Bodzási út zölddel, Az Ady Endre út és a Kaszap utca kékkel jelölve

 

Eddig Hódmezővásárhelyre a csongrádi megyeszékhelyből leginkább a Szegedi útról leváló Ady Endre úton és a Kaszap utcán jutottak be az autósok, az útszakaszokon nagy a forgalom. Az elkerülő elkészültével több ponton is megközelíthető lesz a centrum, ezek egyike lesz a most felújításra kerülő útvonal.

Délút Építő és Bányászati Kft.Útépítéselkerülő útHódmezővásárhelyútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés