2019.02.19, Kedd

110 milliárdos keret nyílhat energetikai felújításra

Hegedűs Gergely

2016.05.12

A kormány kamatmentes visszatérítendő támogatást tervez természetes személyek, lakószövetkezetek és társasházak számára.

Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján többek közt egy lakóépület-korszerűsítési programról számolt be.

Közölte, a kormány arra utasította a Magyar Fejlesztési Bankot, hogy egy olyan programot dolgozzon ki, amely 110  milliárd forintos keret értékben nyújt kamatmentes visszatérítendő támogatást energetikai felújításra. A támogatást természetes személyek, lakószövetkezetek és társasházak igényelhetnék.

Hozzátette, a kormány emellett kész hitelezési programmal is segíteni azokat a lakástulajdonosokat, akik szeretnék házaikat felújítani.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium áprilisban jelentette be az Otthon Melege Program folytatásaként a családi házak energetikai felújítását segítő vissza nem térítendő támogatást. Az 5 milliárdos forrás kerete további kétszer ötmilliárddal bővíthető, ám a szakértők szerint az eszköz a nagyszámú igénylő miatt gyorsan ki fog merülni júliusi megnyitása után.

(mti, magyarepitok.hu)

energetikai beruházás