2019.07.24, Szerda

Aktuális

Duna Aszfalt Kft.Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.Magyar Építő Zrt.ColasMarket Építő Zrt.AktuálisÓbuda GroupHorizont Global Kft.GraphisoftHB ReavisszakemberképzésMost-Épker Kft.Leier Hungária Kft.Weinberg 93 Építő Kft.építőiparMapei KftKincses Péter

Nyerő-nyerő kapcsolat: az építőipar nagyágyúi jelentek meg az Ybl Szakmai Napon

magyarepitok.hu

2018.03.21. 13:55 - Hegedűs Gergely

Az Ybl hallgatói által szervezett szakmai nap idén is nagyot lépett előre, szervezői egy az egész ágazat számára fontos üzenetet is megfogalmaztak.

Hirdetés

A tavalyi sikerre építve idén újra az egyetem hallgatói szervezték meg a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának szakmai napját. A Kar zuglói főépületében szerda délelőtt megnyitott rendezvényen az ország legismertebb építőipari cégei jelentek meg előadásokkal és állandó standokkal, utóbbiakon a tevékenységükkel és az állásajánlataikkal is meg lehetett ismerkedni. Többek közt a Colas Hungária, a Duna Aszfalt, a Graphisoft, a HB Reavis, a Leier, a Magyar Építő, a Mapei, a Market Építő, a MostÉpker, az Óbuda Group, a Terrán és a Weinberg93 is megjelent az Ybl rendezvényén.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Mindezek mellett a Kari Hallgatói Önkormányzat idén is felállította a standját annak érdekében, hogy segítsen megtalálni a megfelelő szakmai gyakorlati helyszínt a diákoknak. A standnál az építész, építőmérnök és a műszaki menedzser hallgatók az MSc képzésekről is találnak tájékoztatót.


A középiskolásokat is sikerült megmozdítani

A helyszínen nyert információink szerint a tavalyi (korábbiakhoz képest drasztikusan) megnövekedett létszámot idén sikerült tovább növelni, mind a résztvevő cégek, mind a rendezvényre ellátogatott diákok szempontjából. Az egyik főszervező Fórizs Lajos lapunknak elmondta,

a tavalyi harminc vállalat után idén közel ötven társaság képviselte magát a standokon és az előadásokon.

Hozzátette, a vendégek számának növekedését az is jelezte, hogy idén már a középfokú intézményekből (főleg szakiskolákból) is többen ellátogattak a szakmai napra azért, hogy megismerkedjenek az Ybl kínálta lehetőségekkel. Elmondása szerint a kedvező folyamatot a középiskolákkal az utóbbi időben egyre hatékonyabbá váló kapcsolatépítés alapozta meg.


Így teremtheti meg magának az építőipar a megfelelő utánpótlást

A szervezők kimondott célja, hogy az évente egyszer megrendezett szakmai napon túlmenően is folyamatosan erősítsék a felsőoktatás és az építőipar kapcsolatát. Ennek egyik példája, hogy közvetítésüknek köszönhetően a Horizont Global Kft. tavaly felújította az Ybl egyik termét, ahol most az egyetem gólyái mutathatják be műveiket. Az acélszerkezetes rendszereket gyártó cég az intézmény támogatásáért cserébe a terem névadója lett. A Horizont-terem a vállalat számára állandó megjelenést biztosít az egyetemen, amire alapozva közvetlen kapcsolatot nyerhet a jövő szakembereihez.

Kincses Péter az Ybl-nap másik főszervezője lapunknak úgy nyilatkozott, ez követendő példa lehet a többi építőipari cég számára is, az egyetem további termek fejlesztésébe vonhat be ilyen módon támogatókat. „Úgy gondoljuk, hogy az állam mellett az építőipar vállalatainak is szerepet kell vállalniuk a képzés támogatásában ahhoz, hogy egy hatékonyan működő modell alakuljon ki.”

A helyszínen készített interjúk alapján további cikkekben járjuk körbe a cégek és az oktatás közötti együttműködés kiaknázásra váró területeit.


A 2018-as Ybl Szakmai Napon résztvevő cégek:

Appentum
Austrotherm
CÉH+
Colas
CRH
Duna Aszfalt
EB Hungary Invest
Egy Építésvezetp Blogja
Epronex
Equitone - Creaton - Siniat
Fatrafol
Grabarics
Graphisoft
HB Reavis
HBM
Horizont
KÉSZ
Kingspan
Krause
Lábatlani Vasbeton Gyár
Leier
Limes Model
Mabesz - Cemkút
Magyar Építő
Mapei
Market
Monge
Most-Épker
MTB Group
Nemetschek
Óbuda Group
Platio
Prefa
Sequriton
Sika
Terc
Terrán
Térváz
Weinberg93
Wienerberger

Galéria

Duna Aszfalt Kft.Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.Magyar Építő Zrt.ColasMarket Építő Zrt.AktuálisÓbuda GroupHorizont Global Kft.GraphisoftHB ReavisszakemberképzésMost-Épker Kft.Leier Hungária Kft.Weinberg 93 Építő Kft.építőiparMapei KftKincses Péter

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés