2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Megszépült kilátón kortyolhatják a tállyai bort a turisták
Fotók: SWIETELSKY Magyarország Kft.

Megszépült kilátón kortyolhatják a tállyai bort a turisták

magyarepitok.hu

2023.09.24. 08:03 - Bíró Beáta

Különleges missziót teljesíthettek a SWIETELSKY Magyarország munkatársai.

Hirdetés

Tállya a Tokaj-hegyaljai borvidék méltán híres, bortermelő községe, a környék kedvelt helyszíne a turistáknak, kirándulóknak. Az Oroszlános Borbirtok tulajdonosa azzal a kéréssel fordult a SWIETELSKY Magyarország Kft.-hez, hogy újítsa fel a területén lévő, leromlott állapotú kilátót, ahonnan páratlan látvány nyílik a Zempléni-hegység vonulataira.

 

 

A kivitelező cég szívesen vállalta a felkérést.

Az elöregedett építményt két hét alatt teljesen felújították: a kilátót szerkezetig visszabontották és megerősítették, valamint kicserélték a tetőszerkezetet, a padlót, a korlátokat és a lépcsőt.

A négymillió forintba kerülő rekonstrukciót Makkai Csaba projektvezető irányította.

 

 

A megvalósítás során a csapat kihívásokkal találkozott. Egyik, hogy az építőanyagot rendkívül körülményesen tudták feljuttatni a helyszínre, ezek az utak ugyanis csak tereptraktorral járhatók. Az akció a Tállya szélétől a kilátóhoz vezető mintegy 3,5 km-es úton 25 percet vett igénybe. Az elektromos szerszámok működtetéséhez pedig hálózati áram híján aggregátort használtak. Ám a nehezített munkakörülményeket ellensúlyozta a Tokaj-hegyaljai borvidék fantasztikus panorámája.

A felújításért cserébe a kilátónak új neve is lett: SWIETELSKYLÁTÓ.

 

 

Galéria

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.Tállyakilátókturizmus

Hírlevél

Hirdetés