2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Így alakul az ingatlanpiac az Indotek Group szerint
Fotók: indotek.hu

Így alakul az ingatlanpiac az Indotek Group szerint

indotek.hu

2021.09.30. 12:40 - Kalácska-Nagy Nóra

Az Indotek Group stratégiája mellett arra is kitértek, milyen változások figyelhetők meg az irodaszektorban.

Hirdetés

A közelmúltban zajlott le a Portfolio Csoport által szervezett ingatlanszakmai esemény, a Property Investment Forum konferencia, amelyen az ingatlanpiac hazai szereplői képviseltették magukat. A jelentős eseményen az Indotek Group több vezetője is felszólalt.

A társaság alapító-vezérigazgatója, Jellinek Dániel elmondta, az Indotek Group az elmúlt időszakban elsősorban külföldön, főként a Balkán térségében talált megfelelő hozamú befektetési lehetőségeket.

Hozzátette, hogy a külföldi lehetőségekkel kapcsolatban azt tapasztalta, az egyes országokban különböző ingatlaneszközökben érdemes gondolkodni, ugyanis minden országnak megvan a saját karakterisztikája. A vezérigazgató véleménye szerint az olyan országokban, mint Görögország és Spanyolország a hotelpiac, Romániában az irodapiac, Olaszországban pedig a kereskedelmi ingatlanpiac lehet érdekes.

Fotók: indotek.hu 
Középen Jellinek Dániel

Előtérbe került a hibrid munkavégzés

A társaság értékesítési igazgatója, Kovács András az irodaszektor változásairól fejtette ki véleményét. Elmondása szerint alapvető, nagy törést nem lehet megfigyelni az irodapiacon, továbbra is számos bérlő köt új szerződéseket, inkább a vállalatok működési és munkaszokásaiban tapasztalható változás. Hozzátette, volt olyan bérlő, aki a világjárvány megjelenésekor felmondta az irodáit, de utána problémái voltak a visszatéréskor, erre pedig jó megoldás lehet a hibrid munkavégzés.

Végezetül a szakértő hozzátette,

a bérlők a korszerűsítésre, az épület felújítására (faceliftekre) koncentrálnak, amelyekkel a munkavállalók számára kényelmesebbé tehető az irodai tér, illetve a környezeti szempontok is figyelembe vehetők a szén-dioxid csökkentéssel.

Több lehetőség a nemzetközi piacokon

A cégcsoport tranzakciós igazgatója, Hornok Krisztián is megosztotta gondolatait az Indotek Group stratégiájáról. A szakember úgy véli, az ingatlan vonzó befektetési alternatíva, azonban a potenciálisan magas hozamok ellenére a befektetők a koronavírus-járvány hatására még mindig óvatosak.

Hozzátette, az Indotek stratégiájában a hozamok és az elfogadott kockázat mellett a diverzifikálás is fontos szempont a befektetések kiválasztása során, és most azt tapasztalják, hogy a magyarországi hozamokhoz képest a nemzetközi piacokon több lehetőség rejlik. Ezért a társaság a hotelpiacon nagy potenciált lát külföldön is, míg az irodapiacon és a kereskedelmi ingatlanok piacán körültekintőbb.

A piaci terjeszkedés kapcsán Hornok Krisztián elárulta, Magyarországon relatíve kevesebb most a potenciális ügy, ugyanis kínálati oldalról kevés lehetőség áll rendelkezésre, ezért az Indotek jelenleg 14 országban keresi a szóba jöhető célpontokat.

Galéria

AktuálisIndotek Groupingatlanfejlesztéskonferencia

Hírlevél

Hirdetés