2022.12.09, Péntek
Három évtizedes hazai fennállását ünnepelte a PERI
Fotók: Rácmolnár Milán

Három évtizedes hazai fennállását ünnepelte a PERI

PERI Kft./Zerocom

2021.11.08. 07:54 - Kalácska-Nagy Nóra

Bár 2020-ban érte el a zsaluzatokkal, állványzatokkal és mérnöki szolgáltatással foglalkozó PERI magyarországi leányvállalata a harmadik X-et, az ünneplést a pandémia miatt az idei évre halasztották. A 30. évfordulóból így lett 31., és a „három az egyben” szellemében születésnap, termékbemutató workshop és Oktoberfest.

Hirdetés

Szimbolikus jelentőségű volt, hogy a leesés elleni védelemmel foglalkozó GAZEK kötélpályája fogadta a vendégeket a jubileumi ünnepségen, hiszen a PERI egyik legfőbb célkitűzései közé tartozik az építkezésen dolgozók életének és egészségének védelme és az, hogy a szerkezetépítéshez fejlesztett PERI eszközök segítsék a munkavégzés biztonságát. A kötélpályát az esemény végéig ki lehetett próbálni, az ügyfelek, a régióból és a német központból érkezett kollégák 7 méter magasan csúszhattak a látványos telephely egyik pontjából a másikba.

Ézsiás Miklós ügyvezető igazgató a kötélpályán
Fotók: Rácmolnár Milán

Nem sokkal az esemény kezdete után a vendégek szakmai workshopokon vettek részt. A PERI célja, hogy a haladó szemléletű hazai szakemberek elsőként próbálják ki a termékfejlesztéseket. A termékeket bemutató, a termékfejlesztés központjából érkezett német kollégák így első kézből kaphattak kérdéseket és visszajelzést a PERI ügyfeleitől. Ezúttal két, az európai és ázsiai piacokon már bizonyított rendszert mutattak be, melyeket kifejezetten a költség- és időbeli nyomás kezelésére vezettek be a piacra:

a Handset Alpha keretvázas fal- és pillérzsaluk és az Alphadeck födémzsalu rendszerek versenyképes áron kerülnek piacra, daru nélkül, könnyen, biztonságosan és gyorsan szerelhetőek.

A szerelési gyorsaság terén elsajátított új készségeket a résztvevők össze is mérhették a workshopokat követő versenyen.

A PERI kezdettől fogva egy speciális moduláris koncepciót követ. A zsalu- és állványrendszereket projektspecifikusan lehet kombinálni és ezt a variálhatóságot a standardizált komponensek teszik lehetővé. A PERI több rendszerhez is alkalmazható, a rendszereket flexibilisen összekapcsoló komponens-termékeiről hazai szakemberektől lehetett többet megtudni az eseményen.

Az este beköszöntével születésnapi beszédek hangzottak el. Stan Wojcieszczyk, a PERI vállalatcsoport Kelet-Európai piacokért felelős vezetője azt hangsúlyozta, hogy a PERI esetében nem is lehetne jobb szót találni a nemzetközi hálózat tagjaira, mint azt, hogy LEÁNYvállalat, utalva arra, hogy a PERI egy családi vállalkozásként indult és 52 év alatt világszerte több mint 64 leányvállalatot hozott létre. A vállalat életében ma is nagy szerepet töltenek be az alapító család tagjai, akik a PERI hálózat tagjaira szinte családtagként tekintenek.

Ézsiás Miklós, Stan Wojcieszczyk és Láczai Tibor

Az esemény egyik díszvendége volt a PERI nyugdíjazott ügyvezető igazgatója, Láczai Tibor, akinek nemcsak a hazai vállalat alapítását köszönheti a cég, hanem az elmúlt majdnem három évtized áldozatos munkáját is. Őt a jelenlegi ügyvezető igazgató, Ézsiás Miklós külön köszöntötte. Ézsiás Miklós 3 éve vette át a cégvezetést, ez idő alatt megerősítve a vállalat Budapesten kívüli működését, az értékesítést, a tervezést, a menedzsment csapatot, és számos innovatív terméket és szolgáltatást vezetett be a piacra, melyek közül néhány ma már ismerősen cseng a szakma köreiben:

DUO, MAXIMO, HANDSET ALPHA, ALPHADECK, komponens termékek, betonszenzorok, 3D nyomtatás, MyPERI online portal.

PERI GT24-es rácsos fatartóról mintázott torta

A vezetők megszólalását követően - bajor vállalathoz mérten -  igazi Oktoberfest vette kezdetét, zenével, sörrel és ínyenc vacsorával vendégelték meg a születésnapi vendégsereget, majd felvágták az élethű, ikonikus PERI GT24-es rácsos fatartóról mintázott tortát.

Stan Wojcieszczyk és Ézsiás Miklós adta át a PERI adományát Varga Andrásnak, a Schulek Frigyes Technikum igazgatójának

Az ünnepséget tombolasorsolás zárta, melyen a PERI Shopból válogatott értékes ajándékokat lehetett nyerni. A tombolán összegyűlt összeget is felhasználva végül a PERI 400 000 forint adományt nyújtott át a Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum A Jövő Építészeiért Alapítványának, támogatva ezzel a következő generáció szakemberképzését.

Galéria

AktuálisPeri Kft.évfordulóállványzatzsaluzat

Hírlevél