2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Csúcskategóriás technológiával épült meg hazánk legnagyobb előregyártó üzeme
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Csúcskategóriás technológiával épült meg hazánk legnagyobb előregyártó üzeme

magyarepitok.hu

2022.01.18. 13:10 - Hegedűs Gergely

A Viastein Kft. beruházásában 20 ezer négyzetméteres üzemcsarnok jött létre, amely által a magyar tulajdonú Bayer Construct cégcsoport jelentősen csökkenti projektjeinek költségeit és építési idejét.

Hirdetés

Kedden délelőtt a biharkeresztesi Ipari Park területén, átadták a Viastein Kft. közel 15 milliárd forintból megvalósított betonelem előregyártó üzemét. A Bayer Construct vállalatcsoporthoz tartozó cég egyedülálló üzemet valósított meg a keleti határ közelében: a minden szempontból csúcskategóriás gyárról korábban ebben a riportban számoltunk be.

Bognár Zoltán, a Viastein Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, a Bayer Construct Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Vitányi István fideszes országgyűlési képviselő (b-j) - ​Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu


A Viastein Kft. beruházásában egy 20 ezer négyzetméteres üzemcsarnok jött létre a legmodernebb technológiával felszerelve, amely immár hazánk legnagyobb építőelem-előregyártó üzeme. A száz százalékban magyar tulajdonú cégcsoport a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökkenti építőipari projektjeinek költségeit és építési idejét. A beruházás 220 új munkahelyet teremt a térségben.


Ez már a Viastein harmadik gyáregysége Biharkeresztesen

A Viastein Kft. 2017 második felében kezdte meg a termelést első üzemegységében, biharkeresztesi térkőgyárában: a beruházásban - ahogy azt korábbi cikkünkben is jeleztük - méretét és technológiai fejlettségét tekintve Európában egyedülálló üzem jött létre. A gyárfejlesztés második ütemében egy térkő-nemesítő üzem került kivitelezésre, mely 2018-ban kezdte meg működését.

A gyárkomplexum most zárult harmadik fejlesztési fázisa a beruházás ösztönzési célelőirányzat felhasználásáról szóló kormányrendelet által meghatározott pályázat keretében 3,4 milliárd forintos állami támogatásban részesült.


Folyamatosan erősödnek az építőipar magyar szereplői

A keddi üzemmegnyitó rendezvényen a Bayer Construct cégcsoport és a Viastein Kft. vezetőségi tagjai mellett részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, továbbá Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is.

Szíjjártó Péter hangsúlyozta, a járvány teljesen új világgazdasági korszakot nyitott, ezért az építőipar teljesítményének dinamikus javulása a lehető legjobbkor jött. Kitért arra is, hogy az ágazat hazai tulajdonban lévő szereplői is folyamatosan erősödnek, és mára a világpiacon is versenyképes termékeket állítanak elő.

Balázs Attila, a Bayer Construct Zrt. elnök-vezérigazgatója, kiemelte, büszkék arra, hogy a magyar cégcsoport gyáraiban a világ legfejlettebb országaiban megismert magas szintű, jövőbe mutató technológiákat alkalmazzák.

"Legújabb Viastein betonelem előregyártó üzemünk átadásával további lépéseket tettünk stratégiai célunk felé, hogy az általunk kivitelezett épületekhez felhasznált alapanyagok minél nagyobb százaléka saját gyárainkból származzon"

- fogalmazott a vezérigazgató.

Galéria

AktuálisBayer Construct Zrt.Viastein Kft.Biharkeresztesépítőanyagoküzemépítés

Hírlevél

Hirdetés