2024.05.20, Hétfő
Virtuális határsávokkal működik a miskolci motorgyártó új logisztikai központja
fotó: SEG Automotive Hungary

Virtuális határsávokkal működik a miskolci motorgyártó új logisztikai központja

magyarepitok.hu

2018.02.09. 16:17 - Hegedűs Gergely

A 20 ezer négyzetméteres csarnokban emberi munkaerő nélkül válik minden eddiginél precízebbé az árukészlet és az árumozgás nyilvántartása.

Hirdetés

Zöldmezős beruházásban készült el a SEG Automotive Hungary új raktára Miskolcon. A német Bosch-csoportból nemrég kivált, kínai tulajdonba került SEG Automotive új raktára 20 ezer négyzetméter alapterületű, több mint 18 ezer palettás összkapacitással. Az indítómotorok és generátorok fejlesztésére és gyártására szakosodott nemzetközi cégcsoport közleményben számolt be a részletekről.

A most átadott húszezer négyzetméteres központ mintegy kilenc részterületen támogatja aktívan az indítómotorok és generátorok gyártását az egy kilométer távolságban működő gyár számára. Felépítésére azért volt szükség, mert a régi központot más céggel megosztva használta a vállalat.


Két innovációt is megvalósít az új csarnok

Az új központ többek között beltéri GPS-nyomkövető technológiát alkalmaz a beltéri helymeghatározáshoz. A rendszer által a virtuális határsávokon átgördülő alapanyagok automatikusan könyvelődnek a nyilvántartásban. Ezáltal minden korábbinál precízebb lesz az áruk mozgásának nyomon követése, az árukészlet nyilvántartása, raktárkészlet kezelése – emberi beavatkozás nélkül.

Az új logisztikai központ másik újítása az úgynevezett újgenerációs sorellátási mód. Ez a következő 3 órára folyamatosan biztosítják az alap és csomagoló anyagot minimalizálva az üresjáratokat.

A SEG Automotive a világ 16 piacán van jelen, több mint 8 000 alkalmazottat foglalkoztat.

Mi épül?autóiparMiskolclogisztika

Hírlevél

Hirdetés