2024.03.02, Szombat
Békés megyében épít iskolát a HUNÉP
kép: mapio.net

Békés megyében épít iskolát a HUNÉP

beol.hu

2016.06.17. 11:50 - Antal Zsófia

Kezdődik a 120 fős, régóta várt általános iskola építése Geszten.

Hirdetés

A geszti Arany János Általános Iskolának jelenleg a Tisza-kastély ad otthont, az ősi rezidenciát azonban korábban az önkormányzat eladta a magyar államnak. Ezért cserébe egy vadonatúj épületet kap az iskola, a Kossuth Lajos utca 66-68. szám alatti, összesen csaknem 10 ezer négyzetméternyi telken.

Az eredeti elképzelések szerint már a mostani, vagyis a 2015/16-os tanévet is az új épületben kezdték volna meg a diákok, de a telken, ahol az általános iskola áll majd, még a régi, leromlott állapotban lévő családi házakat sem bontották le a tanév kezdetére.

Az engedélyeztetés és a közbeszerzés azóta lezajlott, a geszti Arany János Általános Iskola elhelyezéséhez szükséges új iskola és tornaterem tervezését és kivitelezését 544 millió forint értékben a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. fogja elvégezni. A 120 fő befogadására alkalmas, 8 osztályos, korszerű általános iskola és a tornaterem építtetője a Nemzeti Sportközpontok.

Még a 2016/17-es tanév is a Tisza-kastélyban kezdődhet meg, mivel az általános iskolát csak egy év múlva adnák át. Fábián Zsuzsanna, Geszt polgármestere hangsúlyozta: nem fenyegeti az általános iskolát az a veszély, hogy kiköltöztetik a rezidenciából.

Geszten közvetlenül a leendő általános iskola mellett épül fel egy ezer négyzetméter alapterületű, modern épület, melyben egy óvoda, egy konyha és egy étkező, valamint két nagyobb és két kisebb apartman is helyet kap, már az önkormányzat saját beruházásaként. A jogerős építési engedélyt megkapta a település, hamarosan elindulhat a közbeszerzési eljárás és a kivitelező kiválasztására.

Hunép Zrt.iskolaépítésMi épül?Geszt

Hírlevél

Hirdetés