2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Csatornázás alapozza meg Budakalász útépítéseit
(illusztráció)

Csatornázás alapozza meg Budakalász útépítéseit

Budakalászi Hírmondó

2016.10.26. 10:29 - Hegedűs Gergely

A Penta kivitelezésében megvalósuló 365 milliós beruházásban 3,5 kilométernyi csatorna épül ki a Berdó nevű városrészben.

Hirdetés

Elindult a Berdó csatornázása Budakalászon. A Budakalászi Hírmondó tudósítása szerint régóta várt beruházás kezdődik, aminek a kivitelezést a Penta Kft. végzi.

A 365 millió forintos fejlesztést a Nemzeti Fejlesztési Programiroda koordinálja. A bekötésben érintett ingatlanok száma 359, a gravitációs gerinccsatorna hossza mintegy 3,5 kilométer lesz. A csatornacsövek elhelyezésének átlagos mélysége 2,6 méter, de van, ahol 4,5 méter mélységben kell megépíteni a hálózatot. A munkák a szerződés szerint márciusban kezdődnek és 290 napig tartanak majd.

Az építés lakossági önrésze 300 ezer forint ingatlanonként. A tulajdonosoknak maximum 10 év alatt kell kifizetnie az összeget, egy évig kamatmentesen, afölött pedig évi 10 %-os kamat megfizetésével. A csatorna-beruházás lezárását követően az önkormányzat el tudja kezdeni az útépítéseket is jelenleg földúton megközelíthető Berdóban.

Penta Általános Építőipari Kft.VízgazdálkodásBudakalász

Hírlevél

Hirdetés