2024.06.15, Szombat
A Duna Aszfalt és a Hódút építi tovább az M35-ös autópályát

A Duna Aszfalt és a Hódút építi tovább az M35-ös autópályát

magyarepitok.hu

2016.06.01. 15:24 - Hegedűs Gergely

A Debrecentől a román határ felé bővülő autópálya újabb 20 kilométeres szakasza 46,9 milliárd forintos beruházással készül el.

Hirdetés

A Duna Aszfalt és a Hódút közös ajánlattevőként elnyerte az M35-ös autópálya második ütemének kivitelezését. A győztes egy 46 990 610 185 forintos ajánlattal, a legalacsonyabb árral nyerte el a projektet. A beruházás során az eddig az M3-as autópályától Debrecenig kivitelezett M35-ös autópályát építik ki a Debrecen melletti 481-es főút és Berettyóújfalu között.

A mintegy 20 kilométeres szakaszon kétszer két forgalmi sávos, valamint leálló és elválasztó sávos, 26,60 m szélességű autópálya épül. Emellett elkészül egy különszintű csomópont az autópálya és egy országos mellékút között, valamint megtörténik az M4-M35-M47 csomópont első ütemének (szintbeli) megépítése. A beruházás mindezeken kívül meghatározott műtárgyak (vezetékek és aluljárók) létesítését is magába foglalja.

A két győztes ajánlata mellett további hat ajánlat érkezett. A Colas, az SDD Konzorcium (a Dömper és a Subterra-Raab), az ST-M35 II Konzorcium (STR Építő, TRSZ) tett még érvényes ajánlatot, ugyanakkor az EuroAszfalt, a Green Point Consulting, illetve az olasz Itinera, a román Retter közös ajánlata érvénytelen volt.

A munka átfutási ideje a kivitelezői szerződés hatályba lépésétől számított 30 hónap.

A Világgazdaság egy korábbi összeállításában azt írta, az M35-ös Debrecen-Berettyóújfalu közötti beruházása az M4-es Berettyóujfalu-Nagykereki szakaszával teszi majd teljessé a román határ gyorsforgalmi elérhetőségét.

Galéria

Duna Aszfalt Zrt.Hódút Kft.ÚtépítésútépítésDebrecenM35-ös autópályaBerettyóújfalu

Hírlevél

Hirdetés