2024.04.19, Péntek
Magyar és francia cég végzi a Margitsziget csatornázását

Magyar és francia cég végzi a Margitsziget csatornázását

ted.europa.eu, magyarepitok.hu

2016.08.04. 14:54 - Hegedűs Gergely

A vizes vb-hez kapcsolódó, mintegy ötmilliárdos beruházást a Penta és a Sade Magyarország kivitelezi.

Hirdetés

A Penta és a Sade konzorciuma nyerte el a Margitsziget csatornázására kiírt közbeszerzést. A TED oldalán megjelent hirdetmény szerint a csatornázás és kapcsolódó munkák tervezésének, illetve kivitelezésének végleges nettó értéke 4,98 milliárd forint.

A Margitsziget csatornázása és gerincútjának felújítása a 2017-es budapesti vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztések között valósul meg. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Margitszigetet megújító projektben bővül az északi fizetőparkoló-kapacitása is, emellett az Atlétikai Centrum belső csapadék- és szennyvízhálózatát is szétválasztják, és új hálózatra csatlakoztatják.

A budapesti székhelyű Sade-Magyarország Mélyépítő Kft. honlapján az áll, a cég feladata a projektben a Duna alatti csőalagút sajtolással történő megépítése, csőbehúzás, szennyvíz és csapadékvíz vezeték fektetés valamint a műtárgyak megépítése lesz. A kivitelezés júliusban indult, és nyolc hónapon át tart. A francia Sade 1995-ben hozta létre a vízkörforgás valamennyi területén tevékeny magyarországi leányvállalatát, melynek legutóbbi éves árbevétele 8,2 milliárd forint volt.

A konzorcium másik tagját adó Penta Általános Építőipari Kft. gödöllői központú magyar cég, tevékenysége a mélyépítésen belül kiterjed a közművek, utak, díszburkolatok, hulladéktárolók, szennyvíztelepek kivitelezésére. Az 1990-ben alapított társaság legutóbbi éves árbevétele 17 milliárd forint volt. Referenciái között egyebek mellett az egri belváros és a dunakeszi főtér egyaránt nívódíjat nyert rehabilitációja is ott van.

Penta Általános Építőipari Kft.Iparági híreképítőipari cégekvizes vb 2017Sade-Magyarország Mélyépítő Kft.

Hírlevél

Hirdetés