2024.04.18, Csütörtök
Újabb betonelemgyártó csarnokot épít Hajdúszoboszlón a Leier

Újabb betonelemgyártó csarnokot épít Hajdúszoboszlón a Leier

mti

2016.08.26. 14:42 - Hegedűs Gergely

A másfél milliárdos beruházásban közel kétezer négyzetméteres csarnokot hoz létre az osztrák építőipari alapanyaggyártó.

Hirdetés

A már meglévő üzeme mellé új csarnokot épít Hajdúszoboszlón az építőanyag gyártással foglalkozó Leier Hungária Kft. A közel kétezer négyzetméteres csarnokban a legkorszerűbb technikával készülő betonelemeket és díszburkolati termékeket gyártják majd, melyeket a hazai piac mellett a szomszédos országokba is exportálják.

A csarnok és a hozzá tartozó gyártó-gépsor, valamint a kiszolgáló létesítmények előre gyártott elemekből épülnek fel, a munkálatok még ebben az évben elkezdődnek. A másfél milliárd forintos beruházást 2017 tavaszára fejezhetik be.

 

Kiemelkedő szerepben az előre gyártott elemek

Az osztrák Leier cégcsoport tulajdonában lévő Leier Hungária Kft. 31 éve van jelen Magyarországon. Hét magyarországi betonüzemével és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplője. A cég kerámia és könnyűbeton falszerkezetek mellett méretre gyártott vasbetonszerkezeteket, födémrendszereket, kéményrendszereket, kültéri burkolatokat, kertépítő elemeket, mélyépítő és környezettechnikai rendszereket, valamint Durisol fabeton termékeket gyárt.

Kiemelkedő terméktípust képviselnek az előre gyártott fal és födémelemek, a gyors és pontos beépítés miatt, amely fontos szempont a jelenlegi beruházások életében, a szakemberhiánnyal küzdő hazai piacon.

A Leier Hungária Kft. közel 23 milliárd forintos árbevétellel zárta a tavalyi évet, amely mintegy hárommilliárd forinttal haladta meg a 2014-es árbevételt.

Leier Hungária Kft.Iparági híreképítőipari gyártókHajdúszoboszló

Hírlevél

Hirdetés