2024.06.18, Kedd
Új termékek fejlesztésével erősít a hídépítésben két magyar gyártó
(fotó: rutin.hu - Rutin Kft.)

Új termékek fejlesztésével erősít a hídépítésben két magyar gyártó

mti

2016.11.03. 08:39 - Hegedűs Gergely

A Rutin és a Betonsped félmilliárdos uniós támogatást nyert a megnövelt teljesítőképességű gerendatartók fejlesztéséhez.

Hirdetés

Az építőiparban használatos új típusú gerendatartókat fejleszt a Rutin Kft. és a Betonsped Kft. konzorciumi együttműködésben. A két cég 508,40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop), a projekt összköltsége 913,53 millió forint. A konzorciumi partnerek két különböző helyszínen dolgoznak a projekt kivitelezésén: a Rutin Kft. Dombóváron, a Betonsped Kft. pedig Tatabányán.


Jelentős térnyerést hozhat a beruházás

Az új típusú, megnövelt teljesítőképességű gerendatartóknak a tervek szerint acél trapézlemez gerince lesz, és újszerű szerkezeti megoldásokkal állítják elő gazdaságos gyártástechnológiával. A két cég közleménye szerint az új termékkel erősíteni tudják pozíciójukat az országos hídépítési szegmensben, valamint az épületekben alkalmazott nagy fesztávú tartók és kiváltó tartók alkalmazása területén is jelentős térnyerésre számítanak.

A Rutin Kft.-t 1990-ben Dombóváron alapították, a magyar tulajdonban lévő vállalat fő profilja különféle acélszerkezetek tervezése, gyártása és szerelése. A cég a 2015-ös lezárt üzleti évet 3,88 milliárd forint, az előző évet pedig 4,09 milliárd forint árbevétellel zárta.

Az esztergomi székhelyű Betonsped Kft.-t 1990-ben magyar magánszemélyek alapították. A társaság fontosabb tevékenységei építőipari fővállalkozás keretében ipari üzemek, raktárak, lakóépületek teljes körű megvalósítása. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Kft. 2015-ben 3,689 milliárd forint árbevételre tett szert, ami több mint 1,8 milliárd forinttal haladta meg a 2014-es árbevételét.

Iparági híreképítőipari cégeképítőipari gyártókRutin Kft.Betonsped Kft.

Hírlevél

Hirdetés