2024.04.18, Csütörtök
A Market ötezer négyzetméteres gyártócsarnokkal bővíti a Nestlé büki üzemét
(fcsvill.eu)

A Market ötezer négyzetméteres gyártócsarnokkal bővíti a Nestlé büki üzemét

Market Zrt.

2016.12.06. 12:24 - Hegedűs Gergely

A több mint 20 milliárdos beruházással az élelmiszeripari multi legnagyobb európai állateledel-gyártó üzeme jön létre Bükön.

Hirdetés

A Nestlé Hungária Kft. bővíti büki üzemét, amely a cégcsoport legnagyobb európai állateledel-gyártó központjává válik. A kivitelezést a Market Építő Zrt. nyerte el, és már októberben el is kezdte az építkezési munkálatokat – derült ki a magyar építőipari cég közleményéből.


Februárban már jöhet a bokrétaavató

A világ legnagyobb élelmiszeripari cége, a Nestlé megrendelésére egy 5000 négyzetméteres, új gyártócsarnok épül, amelyben két új gyártósor kap majd helyet. A változó piaci igények miatt indított beruházásban a jelenlegi konzervtermékeket gyártó üzemet is átalakítják.

A Market tájékoztatójából kiderül, a beruházás ütemezése szerint a szerkezet előreláthatólag februárban éri el a legmagasabb pontját, májustól pedig már egy teljesen zárt épületben zajlanak a munkálatok, amelyben több mint 150 ember működik közre, bevonva több helyi alvállalkozó partnert és munkaerőt.

Az új gyártócsarnok várhatóan 2017 végén készül el. A Bükön épülő Purina üzem 90 százalékban exportra termelve 30 ország piacát fogja ellátni, a bővítésnek köszönhetően közel 1000 embert foglalkoztatnak majd a gyárban.


A Market egyszer már bizonyított a Nestlé gyárában

 „Évről évre egyre több nemzetközi megrendelő választ minket nagy volumenű és meghatározó ipari beruházások kivitelezőjének” – idézte Scheer Sándort a közlemény. A Market Építő vezérigazgatója hangsúlyozta, minden projektben professzionális, nyugati trendeknek megfelelő és a megrendelő számára legoptimálisabb megoldásokat keresik, mivel ezek az üzemek Magyarország számára is kimagasló értéket fognak képviselni a későbbiekben. „A Nestlé Purina gyárában egyszer már bizonyítottunk, megtiszteltetés, hogy újra minket választottak.”

Hozzátette, a Nestlé munkavédelmi előírásainak megfelelni kiemelkedő generálkivitelezői hozzáállást igényel. „A már három éve balesetmentesen működő gyár kiemelt figyelmet szentel a munkavédelemnek, és büszkék vagyunk arra, hogy ezen a területen is maximálisan meg tudunk neki felelni.”

Kai Herzke, a büki Purina gyár igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a beruházás a Nestlé számára stratégiai jelentőségű. „Kulcsfontosságú, hogy időben elkészüljünk vele, ugyanakkor fontos, hogy biztonságosan végezzük munkánkat és balesetmentesek maradjunk a jövőben is.” Hozzátette, nagyra értékelik a Market Építő tapasztalatát és azt a kimagasló minőségű munkát, amit már az előző együttműködésük során is megtapasztaltak.

Market Építő Zrt.Iparági híreküzemépítésBük

Hírlevél

Hirdetés