2024.06.15, Szombat
Történelmet írt a Swietelsky az ingatlanfejlesztők Oscar-gáláján
(Várkert Bazár - vargondnoksag.hu)

Történelmet írt a Swietelsky az ingatlanfejlesztők Oscar-gáláján

mti

2017.05.30. 09:37 - Hegedűs Gergely

Először fordult elő, hogy egy cég két első díjat nyert ugyanabban az évben.

Hirdetés

A FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán a magyar fejlesztések négy első és két második díjat nyertek. Az ingatlanfejlesztők nemzetközi Oscar-díjának számító FIABCI World Prix d’Excellence idei végeredményéről a FIABCI magyar tagozatának elnöke számolt be sajtótájékoztatón. Gönczi László a magyar ingatlanfejlesztés története legnagyobb sikerének nevezte az idei győzelmeket. A nemzetközi zsűriben idén 32 ország 63 szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.

Nyertes lett

  • a Várkert Bazár,
  • a Váci 1 épület,
  • a 4-es metró 10 állomása
  • és a Királyegyházi Cementgyár.


Angyalföld újjáépítése is sikerrel szerepelt

Örökségvédelem kategóriában a zsűri két első díjat adott ki, mindkettőt magyar fejlesztésnek. A Swietelsky Magyarország Kft. által nevezett Várkert Bazár és a Horizont Development Kft. magántőkéből megújított Váci 1 épülete is első díjat kapott.

A műemléki védettséget élvező Váci 1 emellett a legjobb kereskedelmi létesítmények nemzetközi rangsorában a második lett, az európaiak között pedig az élen végzett. A díj történetében először kapott ugyanaz a magyar projekt két kategóriában is ilyen magas elismerést.     

A közcélú létesítmények kategóriában a Swietelsky Magyarország Kft. a 4-es metró 10 állomásával is indult, és első díjat nyert. A társaság sikere szintén rekord, még nem fordult elő, hogy egy cég két első díjat nyert volna ugyanabban az évben.     

Az ipari létesítmények kategóriában első díjat kapott a LAFARGE Cement Magyarország Kft. környezetbarát, modern technológiát felvonultató üzeme, a Királyegyházi Cementgyár. A pályázaton belül az egyik legnehezebb terepen, masterplan kategóriában ezüst díjat nyert a XIII. Kerületi Önkormányzat a kerület elmúlt két évtizedes fejlődését bemutató Angyalföld újjáépítése elnevezésű projektjével. A kerület a pályázat történetében harmadszor kapott az ingatlanfejlesztők nemzetközi Oscar-díjának számító elismerést.    


Jövőre is jók a magyar esélyek

Gönczi László tájékoztatása szerint egy év múlva Dubaiban lesz a FIABCI kongresszus, ahol ismét átadják majd a nemzetközi díjakat. A következő pályázat témája a boldog város lesz, Budapest három kerülete is megújult az elmúlt időszakban, ezek a városfejlesztések - Ferencváros, Corvin-negyed, Angyalföld - jó eséllyel indulhatnak, és újra fel tudják hívni a figyelmet Magyarországra.

A verseny 25 éves történetében eddig több mint 20 magyar fejlesztés kapott díjat.

Swietelsky Magyarország Kft.Iparági hírekingatlanfejlesztésnívódíjak

Hírlevél

Hirdetés