2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Kiderült, ki építi fel a hatvani sportcsarnokot
illusztráció

Kiderült, ki építi fel a hatvani sportcsarnokot

magyarepitok.hu

2019.01.02. 16:07 - Hegedűs Gergely

Markáns homlokzati elemekkel, átvariálható terekkel és mobil lelátókkal épül fel az aréna.

Hirdetés

Az egri központú Variabau Kft. kivitelezi a hatvani multifunkcionális sport-és rendezvénycsarnokot. Az uniós közbeszerzési értesítő nettó 2,82 milliárd forintos szerződéses értéket jelöl meg a beruházásra, ami telken belüli utak, parkolók, és park építését is tartalmazza.

A csarnok a Zagyva és a vasútállomás közötti területen, a 2004-ben bezárt cukorgyár helyén jön létre a Radnóti téren. Az építési terület adottságai miatt cölöpalapozást alkalmaznak.

Az aréna előregyártott vasbetonszerkezetű csarnokként épül, melyhez egy kétszintes kiszolgáló épület kapcsolódik.

A sportcsarnok homlokzatára markáns, keretekbe hegesztett trapézlemez elemeket terveznek a hirdetmény szerint.


Detektívrács segíti a büfé leválasztását

Az épületben három szektorból álló, 1024 férőhelyes lelátót alakít ki a kivitelező. A három darab betolható mobil lelátóra 295 néző ültethető majd le. A csarnok két részre osztható lesz, ezt egy vasbeton főtartókra szerelt leengedhető térelválasztó fal biztosítja.

Az előcsarnokban pénztár pult, ruhatár, versenyek idején különválasztható hazai és vendég mosdók, valamint egy kávézó kap helyet. Utóbbi egy álmennyezetbe rejtett detektívrács segítségével leválasztható a sportcsarnoktól. Az első emeleten öltözők, edzői és bírói helyiségek létesülnek, míg a másodikon egy galériaszerű VIP-lelátó, irodák és mosdók lesznek. A másodikra olyan multifunkciós tereket is építenek, amelyeknek funkcióit mobiliák segítségével variálhatók.

Iparági híreképítőipari cégeksportberuházásoksportcsarnokHatvanVariabau Kft.

Hírlevél

Hirdetés