2024.03.28, Csütörtök
A Leier beruházásában nyert új épületet a győri bíróság
Fotók: MTI

A Leier beruházásában nyert új épületet a győri bíróság

mti

2019.03.11. 11:13 - Hegedűs Gergely

Az MTESZ győri székházát a Leier Monolit Kft. három éve vásárolta meg, a felújtás után új funkciót nyert az épület.

Hirdetés

Átadták a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság új épületét Győrben. Az avató ünnepségen Takács József, a Győri Törvényszék elnöke elmondta, az új épületre azért volt szükség, mert a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon létszámfejlesztést hajtottak végre.


Csorna új járásbíróságot kap

A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének (MTESZ) egykori győri székházát a Leier Monolit Kft. 2016-ban vásárolta meg, majd újította fel, a Győri Törvényszék pedig tavaly nyáron kötött hosszú távú bérleti szerződést a céggel. A törvényszék elnöke arról is beszélt, hogy másfél-két év múlva a megyében egy új járásbíróságot hoznak létre Csornán.

Az eseményen az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, Handó Tünde is részt vett. Hangsúlyozta, az Európai Bizottság eredménytáblája szerint a közigazgatási és munkaügyi pereket a magyar bíróságok fejezik be leghamarabb. "A folyamatban lévő ügyek száma 2013 óta folyamatosan csökken: 2013-ban 15 806, 2017 év végén 10 837, tavaly év végén 7 839 volt a számuk" - hangsúlyozta az OBH elnöke.

GyőrLeier Hungária Kft.Iparági hírekközintézmények

Hírlevél

Hirdetés