2024.03.19, Kedd
Jelentősen nőtt az Opus Global építőipari vállalatainak szerződésállománya
fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Jelentősen nőtt az Opus Global építőipari vállalatainak szerződésállománya

MTI

2019.03.19. 11:19 - Antal Zsófia

Az R-Kord és a Mészáros és Mészáros együtt több mint 46 milliárd forint értékben tett szert új szerződésekre.

Hirdetés

Csaknem 26,5 milliárd forinttal emelkedett a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. aktív szerződésállományának értéke a tavalyi év közepe óta – tette közzé az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

Az Mészáros és Mészáros Kft. 51 százalékos üzletrésze a tavaly végrehajtott tőkeemelési sorozat részeként került az Opus Global közvetett tulajdonába. A tőzsdei társaság igazgatósága tavaly novemberben fogadta el az építőipari vállalat nemzetközi szakértő (PwC) által 2018. június 30-i fordulónapra meghatározott piaci értékét. Ez meghaladta a 193 milliárd forintot, a fenti eredmény ehhez képest tehát 14 százalékos növekedést jelent.

Az Opus Global építőipari nagyvállalatait, azaz a Mészáros és Mészáros Kft.-t (mely elsősorban nagytömegű földmunkákat, híd-, út-, közmű- és épületépítési, valamint egyéb építőipari kivitelezési munkákat végez), valamint a vasúti beruházásokra specializálódott R-Kord Kft.-t a Mészáros Építőipari Holdingon keresztül tulajdonolja.

A tőzsdei vállalat által közzétett adatok alapján a társaságok együttesen 46,8 milliárd forint értékű új szerződéssel növelték aktív szerződésállományukat az elmúlt háromnegyed évben.

R-Kord Kft.Iparági hírekMészáros és Mészáros Kft.

Hírlevél

Hirdetés