2024.03.19, Kedd
A HE-DO kivitelezésében újul meg Jászberény kapuja
illusztráció

A HE-DO kivitelezésében újul meg Jászberény kapuja

magyarepitok.hu

2019.04.17. 15:47 - Hegedűs Gergely

Közel két évtizede várt beruházás kezdődik el; a HE-DO először kivitelez a városban, ahol a helyi cégeket is bevonja a munkába.

Hirdetés

Teljesen megújul a jászberényi buszpályaudvar és környéke a HE-DO Kft. kivitelezésében – értesült a magyarepitok.hu. A hevesi gyökerű cég nevében Sipos Zsolt ügyvezető, míg a város részéről Dr. Szabó Tamás polgármester írta alá a bruttó 709 millió forintos szerződést. A munkálatokra 16 hónapot kapott a kivitelező.

A megállapodás aláírása - fotó: HE-DO Kft.


A buszpályaudvar az 1950-es évek körül épült fel, központi épületét nemrég újította fel a Volán. „A buszvárók, a parkolók, a forgalmi terek és az állomás környéke azonban igencsak viharvert állapotban van” – fogalmazott a jászberényi polgármester.


Lépésről lépésre halad Jászberény közlekedésfejlesztése

Arra is kitért, hogy a város régóta szeretné felújítani a buszpályaudvart, a vasútállomást és a köztük lévő fő közlekedési utat. „Már a 2000-es évek elején elindult ennek tervezése, de az együttes átalakítás több milliárd forintba került volna” – árulta el a politikus. „Ezután döntöttünk úgy, hogy darabokban próbáljuk átalakítani a város fontos közlekedési pontjait. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően most nyílt lehetőségünk külön projektben az autóbusz-állomás és a vasúti pályaudvar felújítására is.”

„A buszpályaudvar városunk kapuja, ahol naponta több ezer ember fordul meg. Nem mindegy, hogy mi az első benyomása Jászberényről annak, aki először látogat hozzánk”

– fogalmazott a városvezető.

„A HE-DO Kft.-vel korábban még nem dolgoztunk együtt, de a munkára benyújtott pályázatuk kiváló volt, így a felújításra előírt következő 16 hónapban is profi munkát várok el tőlük” – mondta Dr. Szabó Tamás.


Változik majd a buszok közlekedési rendje

Sipos Zsolt, a kivitelező ügyvezetője arról beszélt, hogy pályaudvart még nem újítottak fel, de buszállomások környékén már Gyöngyösön és Egerben is dolgoztak. „A belvárosi munkavégzéshez teljes mértékben hozzászoktunk. Eddig mindig jól tudtuk kezelni az átmenő forgalmat, és a lakosság igényeit is szem előtt tartottuk.

Hozzátette, a munka nagyságában teljesen beleillik a vállalat profiljába. „Izgalmas kihívásnak véltük ezt a projektet, ezért is pályáztunk a kivitelezésre. Fontosnak tartjuk, hogy jó benyomást keltsünk a jászberényiekben a városban végzett első munkánkkal. Szeretnénk bevonni a helyi kisebb vállalkozásokat is, hogy a jászberényiek még inkább sajátjuknak érezzék ezt a beruházást.

A HE-DO Kft. két nagyobb helyszínen, a buszállomáson és a tőle nem messze található parkolóban dolgozik majd. Ez érinteni fogja a jászberényi buszközlekedést is, amiről a lakosokat idejében tájékoztatják majd.

közlekedésfejlesztésHE-DOIparági hírekTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Jászberénybuszpályaudvar

Hírlevél

Hirdetés