2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Májusban átadja a Vasas-stadiont a KÉSZ és a Market
Fotó: nso.hu

Májusban átadja a Vasas-stadiont a KÉSZ és a Market

magyarepitok.hu, MTI

2019.04.08. 08:07 - Hegedűs Gergely

Fűthető gyeppel, négyemeletes főépülettel született 5154 férőhelyes aréna, melynek lelátója 6204 férőhelyesre bővíthető.

Hirdetés

Honlapjának híre szerint Vasas májusban átveszi a Market Építő Zrt. és a KÉSZ Építő Zrt. konzorciumától az új Illovszky Stadiont. Az arénát július 5-én a felvidéki Dunaszerdahely elleni mérkőzéssel avatja klub labdarúgócsapata. A találkozót egy családi programsorozat vezeti fel, az avató csúcspontja az esti Vasas-Dunaszerdahely barátságos mérkőzés lesz.   

Ahogy azt korábban részleteztük, a projektben fűthető gyeppel, négyemeletes főépülettel születik 5154 férőhelyes aréna, melynek lelátója 6204 férőhelyesre bővíthető.


Elforgatott pálya, közelebb hozott lelátó

A beruházásban a nemzetközi előírások betartásával a lehető legközelebb hozták a lelátókat a pályához. A régi elrendezéshez képest a pályát és a főépületet kicsit beforgatták, a Hajdú utcával párhuzamossá tették, ezáltal ugyanis sokkal ideálisabban kialakíthatók a parkolók. 

A négyszintes főépület a nyugati hosszanti lelátónál kapott helyet, a másik hosszú oldal a hazai szurkolóké lesz. A vendégeket a Fáy utca felé eső északi rövid oldalon helyezik el, míg velük szemben a hazai ultrák foglalhatnak helyet. A főépület földszintjére koncentrálódnak a sportszakmai funkciók (öltözők, sajtóterek), az első emeleten díszterem, a másodikon skyboxok kapnak helyet.


Egy új sétány is született az új stadion mellett

A beruházás második szakaszában az északi lelátó mögött kialakítottak egy 1370 négyzetméteres, térkő burkolatú sétányt, amely nehézgépjárművek közlekedésére is alkalmas lesz. A beruházás magában foglalta a tartalékpálya közelében a területrendezést is, többek közt:

  • nehézgépjárművek közlekedésére alkalmas út építését vízelvezetéssel,
  • parkoló kialakítását,
  • a tartalékpálya és kézilabda-csarnok közötti terület tereprendezését,
  • illetve a tartalékpálya északi oldalán gyalogos járda készítését.

A projekt keretében a tartalékpályához létrehoztak egy 200 fős lelátót, valamint a hozzá kapcsolódó világítást, ezen felül pedig a stadion sportvilágítását és a homlokzati díszvilágítást is megvalósították. A szurkolói területek teljeskörű wifi-lefedettséget is kaptak.

KÉSZ CsoportMarket Építő Zrt.Iparági hírekstadionépítéssportberuházások

Hírlevél

Hirdetés