2024.04.24, Szerda
Jövő héten kezdődik a Vasas-stadion építése

Jövő héten kezdődik a Vasas-stadion építése

vasassc.hu, magyarepitok.hu

2017.03.16. 12:27 - Hegedűs Gergely

Bővíthető lelátóval, négyszintes főépülettel és fűthető gyeppel kivitelezi a Market és a KÉSZ az új Illovszky-stadiont.

Hirdetés

A Vasas Sport Club megkötötte a szerződést a Market Építő Zrt. és a KÉSZ Építő Zrt. konzorciumával a régi helyén épülő új Illovszky-stadion kivitelezésére. A vasassc.hu híre szerint a klub jövő héten átadja a munkaterületet, és elkezdődhetnek a munkák, melyek a tervek szerint jövő nyárig tartanak. A szerződést a 106 éves klub létrejöttének napján írták alá.

A megállapodás elsősorban az 5154 férőhelyes stadion megépítéséről szól. A keleti lelátó később igény szerint bővíthető lesz, így a befogadóképesség elérheti a 6204-et.

A korábban megjelent közbeszerzési hirdetmény szerint a nyertesek feladata egy MLSZ B (UFEA III) kategóriás stadion kiviteli tervdokumentációjának elkészítése és kivitelezése. A projektnek része az arénához kapcsolódó kiszolgáló létesítmények, térhatárolások, parkolók és közlekedők kivitelezése is.

Az összesen hétezer négyzetméteres nyugati lelátón egy négy szintes főépület is helyt kap, sportszakmai, sajtó és VIP funkciókkal, szociális és vendéglátó helyiségekkel. A keleti és északi lelátó kettő, a déli lelátó egy szintet kap, valamennyit szociális és vendéglátó helyiségekkel látják el. Az északi lelátón a főpálya felé és a külön beruházás keretében kialakítandó tartalékpálya felé egyaránt lesznek ülőhelyek.

kép: vasassc.hu

A stadion pályája pályafűtési rendszerrel, csapadékvíz elvezető rendszerrel és automata öntözőrendszerrel jön létre.

A Vasas Sport Club 2020-ig tartó átfog fejlesztésének egy másik eleméről szerdán számoltunk be: a Folyondár utcai sporttelepen többek közt új tornacsarnok épül.

Market Építő Zrt.Mi épül?stadionépítéssportberuházások

Hírlevél

Hirdetés