2024.03.19, Kedd
Így épül a fehérvári hokisok hatezer férőhelyes új otthona - fotók
Fotók: MTI

Így épül a fehérvári hokisok hatezer férőhelyes új otthona - fotók

mti

2022.05.17. 07:58 - Hegedűs Gergely

A Market munkájával létrejövő aréna 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni, és időszakosan hatezernél több néző befogadására is képes lesz.

Hirdetés

Friss fotókat tett közzé a Magyar Távirati Iroda a Székesfehérváron épülő Alba Arénáról. A létesítmény a Market Építő generálkivitelezésében jön létre. A hatezer fő befogadására alkalmas multifunkcionális csarnok az - osztrák hokiligában nemrég bravúrral ezüstérmet nyerő - Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapat otthona lesz, mindamellett 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni. A tervek szerint 2023 végére elkészülő beruházáshoz a kormány 45,86 milliárd forintos támogatást biztosít a Modern Városok Program keretében - derül ki az MTI híréből.

Ahogy azt a közbeszerzés lezárásakor megírtuk a hatezer férőhelyes aréna időszakosan képes többlet befogadására, ami nagyjából 2250 férőhelyet jelent. A létesítmény térszín alatti területe nettó 10.404 négyzetméter, földszintje 7.088 négyzetméter, emelete 6.225 négyzetméter. A kivitelezés tartalmaz továbbá egy nyílt és egy zárt rendszerű záportárolót, olajleválasztó berendezéssel.

A multicsarnok nem csupán a város hokicsapatának jelent majd új otthont, hanem rendezvényközpontként és közösségi centrumként is funkcionál majd. A csarnoképítéssel együtt jelentős útépítési beruházás is indul, az ipari parkot a Budai úttal összekötve P+R parkolót is kialakítanak, vagyis egy új összekötő út épül az Alba Ipari Zónán keresztül a Seregélyesi és a Budai út között.

Mi épül?sportberuházásokMarket Építő Zrt.Alba ArénasportcsarnokSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés