2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Multicsarnokot kap Székesfehérvár, megvan, ki építheti
Látványtervek: szekesfehervar.hu

Multicsarnokot kap Székesfehérvár, megvan, ki építheti

magyarepitok.hu, szekesfehervar.hu

2021.10.26. 12:06 - Kalácska-Nagy Nóra

A csarnokkal együtt jelentős útépítési beruházás is indul a Market munkájával.

Hirdetés

Az európai uniós közbeszerzések keddi értesítőjében megjelent, ki tervezheti és kivitelezheti Székesfehérvár multicsarnokát; a Market Építő Zrt. több mint 35 milliárd forint értékben valósíthatja meg a többfunkciós épületet.

A kiírás szerint az épület normál befogadóképessége megközelítőleg 6.000 férőhelyes lesz, de időszakosan képes többlet befogadására, ez nagyjából 2.250 férőhelyet jelent. Térszín alatti területe nettó 10.404 négyzetméter, földszintje 7.088 négyzetméter, emelete 6.225 négyzetméter, liftje 21.3 négyzetméter.

Látványtervek: szekesfehervar.hu

A dokumentáció pontokba szedi, milyen feladatokat kell elvégeznie a kivitelezőnek építészetileg, belsőépítészetileg, tartószerkezetek és tetőszerkezet tekintetében, a telken belüli útépítés és forgalomtechnika területén, felvonók, kiszolgáló közúthálózat tekintetében, valamint a vízvezetéképítés és szennyvízelvezetés munkanemei közül.

A kivitelezés tartalmaz továbbá egy darab nyílt rendszerű záportározót (8300 köbméter) és egy darab zárt rendszerű záportárolót (975 köbméter), olajleválasztó berendezéssel. Ezek mellett opcionális tételként szerepel az audiovizuális berendezések kiépítése.

Úthálózat is épül

A szekesfehervar.hu egy hónappal ezelőtt megjelent cikke szerint

a készülő multicsarnok nem csupán a város hokicsapatának jelent majd új otthont, hanem rendezvényközpontként és közösségi centrumként is funkcionál majd.

A csarnokkal együtt jelentős útépítési beruházás is indul, az ipari parkot a Budai úttal összekötve P+R parkolót is kialakítanak, vagyis egy új összekötő út épül az Alba Ipari Zónán keresztül a Seregélyesi és a Budai út között.

A multicsarnok építését teljes egészében az állam finanszírozza a Modern Városok Program keretében.

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.SzékesfehérvármulticsarnokAlba Aréna

Hírlevél

Hirdetés