2024.03.19, Kedd
Így mutatkozott be az útépítők új generációja
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Így mutatkozott be az útépítők új generációja

magyarepitok.hu

2019.11.13. 14:34 - Szabó Ákos

A Fiatal Mérnökök Fórumáról négy díjazott is értékes eredményekkel mehetett haza.

Hirdetés

Idén már a 13. alkalommal rendezték meg a Magyar Aszfaltipari Egyesülés (HAPA) szervezésében a Fiatal Mérnökök Fórumát. A Budaörsön megtartott találkozón az útépítő szakma utánpótlását, a fiatal mérnököket ismerték el, illetve adtak nekik lehetőséget tehetségük és felkészültségük bemutatására. A kedden megrendezett eseményről a zsűri elnöke, Lehel Zoltán tájékoztatta lapunkat (a szakember egyben a Duna Aszfalt Kft. innovációs főmérnöke és szóvivője is).

 

Lehel Zoltán (A képre kattintva galéria nyílik.)

 

Bővült a HAPA látóköre

Az előadások megtartásának lehetősége ezúttal a korábbiaknál tágabb körből vonzott fiatal szakembereket: az út és aszfalt témáján túl a hidakról, a vasútról, de a közlekedésbiztonságról is szó esett. „Nagyon fontos, hogy már ilyen fiatalon is rutint szerezzenek a kollégák az előadástartásban – ez a pontozásban is tükröződött: kétharmadot ért a szakmaiság, egyharmadot pedig az előadások minősége” – mondta el lapunknak a zsűrielnök.

 

 

Egyre több a fiatal női mérnök

Lehel Zoltán követendő példaként említette, hogy a Colas-cégcsoporttól kifejezetten sokan – hatan jöttek el előadást tartani: „példát vehetne róluk az összes kivitelező”. A férfi-nő arány kétharmad-egyharmad volt, ami pozitívum, bár még mindig van mit javítani rajta a vezető szakember szerint.

 

A díjazottak és a zsűri.

Mint kiderült, a zsűri ugyan preferálta - a HAPA nevének megfelelően - az aszfaltos témájú előadásokat, de örömmel látta többi témát is. A konferencia lezárásaként tartott díjátadón az alábbi rangsorban osztották ki az elismeréseket

  • 1. Rosta Szabolcs, Duna Aszfalt Kft.
  • 2. Juhász Erika, GySEV Zrt..
  • 3. Gosztola Dániel, A-Híd Zrt.

A különdíjat pedig Torák Márta, a Magyar Közút Nzrt. munkatársa kapta meg. A győztesek értékes jutalmakat is kaptak. Az első helyezett az EAPA (European Asphalt and Pavement Association) 2020-as madridi konferenciájára nyert utat, a második a svájci Amman gyárába látogathat el a HAPA költségén, a harmadik díjazott és a különdíj nyertese pedig szintén a HAPA következő siófoki konferenciájára látogathat el díjmentesen. Emellett természetesen mind a négy előadó megtartja előadást ezen az eseményen is.

 

 

A konferencia délelőtti szekcióját Szerencsi Gábor vezette le (Magyar Közút Nzrt.), míg a délutánit Nyíri Szabolcs (Colas-csoport). A zsűri elnöke Lehel Zoltán, tagjai pedig Hesz Gábor (a Magyar Közút fejlesztési és felújítási igazgatója), valamit Kolozsvári Nándor, az Innoteszt Kft. ügyvezetője voltak.

A korábbi évek győztesei az itt elérhető PDF-fájlban tekinthetőek meg.

Galéria

Iparági hírekMagyar Aszfaltipari Egyesülés (HAPA)Duna Aszfalt Zrt.GySEV Zrt.A-Híd Zrt.ColaskonferenciaMagyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés