2024.04.24, Szerda
Laktanyából épít szakközépiskolát Kecskemét

Laktanyából épít szakközépiskolát Kecskemét

magyarepitok.hu

2018.11.03. 08:05 - Hegedűs Gergely

A műemléki épületek felújításával és bővítésével nyer új otthont a Kada iskola, mely a Kodály Intézet nagyszabású felújítása miatt költözik.

Hirdetés

A kecskeméti önkormányzat kiírta a Kada Elek Szakgimnázium tervezői közbeszerzését a TED-en. A beruházás célja az intézmény áthelyezése a kecskeméti volt Rudolf-laktanya területére.

A kiírás a laktanya műemlék épületeinek felújítását (mely a tetőt és a homlokzatot egyaránt érinti), átalakítását és bővítését irányozza elő, ezek örökségvédelmi értékeinek megőrzésével. A projektben egy német és angol nyelvű, műszaki és gazdasági területű szakgimnázium jön létre.

A majdani nyertesnek az alábbi épületek átalakítási terveit kell elkészíteni:

  • a három legénységi lakház,
  • a törzsépület,
  • a tiszti lakház
  • és az altiszti lakház.

 

Nemcsak az iskola kerül a laktanyába

A beruházást egy tavalyi kormánylendelet által támogatja az állam, legfeljebb 5 milliárd forintot biztosít a Kada iskola Rudolf-laktanyába költöztetésére. A projekt kapcsolódik egy másik kecskeméti beruházáshoz. Ennek során a Kodály Intézet nagyszabású felújítást és bővítést kap. Többek közt az intézet XVIII. századi volt kolostorépülete is megújul, illetve az intézet a szomszédos Kada iskola jelenlegi épületébe is beköltözik. Utóbbi lépés miatt vált szükségessé az iskola átköltöztetése.

A Rudolf-laktanya területére egy másik intézmény is beköltözik. Augusztusban számoltunk be róla, hogy a laktanya egy romosodó műemléki épületét újítják fel egy félmilliárdos beruházásban a a Család és Gyermekjóléti Szolgálat számára.

műemlékfelújításMi épül?oktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés