2023.04.01, Szombat
Romos laktanyából születik családsegítő központ Kecskeméten
Fotó: bacsmegye.hu

Romos laktanyából születik családsegítő központ Kecskeméten

magyarepitok.hu

2018.08.13. 12:08 - Veres Ida

A régiós feladatokat ellátó intézmény nagyobb és kulturáltabb területen fogadja majd a rászorulókat.

Hirdetés

​Több mint 500 millió forintos beruházással, új család és gyermekjóléti központ épül Kecskeméten. Az építési beruházás részeként egy használaton kívüli műemlék épületet állítanak helyre a volt Rudolf laktanya területén – derült ki a TED ajánlati felhívásából.

Jelenleg a Család és Gyermekjóléti Szolgálat a Fecske utcában működik, ahol évente nagyjából 1700 ügyfél fordul meg. Mivel az ellátottak száma folyamatosan növekszik, az önkormányzat új épület után nézett.

Az 1887-ben épült Rudolf laktanya Pártos Gyula és Lechner Ödön építészek munkája. A három, egymáshoz kapcsolt épület rekonstrukciója 1059 négyzetméteren történik meg, melyből a műemléki helyreállítási munkálatok 785 négyzetméteren zajlanak majd. Az épület teljes külső-belső átalakításon esik át, új fémlemezes tetőhéjazattal, szigeteléssel és hidegburkolással látják el.

A projekt részeként megújul az épület környezete is, több mint 2000 négyzetméter zöldfelületet alakítanak ki.

A Család és Gyermekjóléti Szolgálat nem csak Kecskemétnek, hanem régiós szinten a környező települések számára is ellátást biztosít. A jövőben nagyobb alapterületen működő központ lehetővé teszi majd, hogy a családokkal egyénileg is foglalkozhassanak.

műemlékfelújításMi épül?épületfelújításKecskemét

Hírlevél

Hirdetés