2024.06.17, Hétfő
Magyar cég gyártja, Európa legmodernebb üzemében, mi az?
Fotók: Viastein Kft.

Magyar cég gyártja, Európa legmodernebb üzemében, mi az?

magyarepitok.hu

2020.08.27. 18:00

Hosszú távú védelem a szennyeződéssel szemben, hosszan tartó élénk szín, óriási forma - és színválaszték – többek közt ezt is tudja a Viastein. Mutatjuk, mi a megoldás, ha valaki igazán jó térkövet keres!

A különböző kereskedelmi adatok szerint a járvány hatására rendkívül keresetté váltak az otthoni felújításokhoz kapcsolódó termékek, a magyar emberek tehát nem töltik tétlenül a korlátozottabb mozgással és elmaradó nyaralásokkal felszabadult időt.

A jól bejárható, esztétikus külső területek egyik legfontosabb eszköze a térkő, mellyel hangulatosabbá, színesebbé varázsolhatják otthonuk környezetét.

A lakosság körében is egyre többen tudják, hogy Európa egyik legmodernebb térkőgyára jelenleg Magyarországon, Biharkeresztesen található, a ráadásul 100 százalékban magyar tulajdonú VIASTEIN Kft. 2017 közepétől kiemelkedő minőségben prémiumkategóriás térköveket gyárt.

Kattintva galéria nyílik - Fotók: Viastein Kft.


Nézzük meg, mi áll a prémium kategóriájú termék mögött, és miért éri meg ezt választani az otthonunkban!


Évtizedes tapasztalat, felelős gondolkodás

A Viastein a legmodernebb gyártógépek és a legfejlettebb technológia segítségével állítja elő a termékeit. A siker titka a stabil háttérben, a kifogástalan minőségben és a felelős gondolkodásban rejlik.

A Viastein biharkeresztesi térkőgyára nem csupán a technológiai fejlettségét, hanem a géplánc tökéletes összhangját tekintve is egyedülálló Európában.

A nemesítő üzemrészben Europában egyedülálló gépsor különleges felületkezelést és elképzést biztosít az itt elkészült termékekre, melyek büszkén viselik a VIA+ nevet. A felső kategóriás termékek minőségéről, évtizedes tapasztalatot szerezett szakemberek gondoskodnak.


Ezt tudják a termékek

A Viastein térkövei a természetes megjelenésű, tájba illeszkedő terektől a mediterrán formavilágon át a modern, letisztult felületekig minden ötlet megvalósítására lehetőséget kínálnak. Újjávarázsolják az otthonokat és kerteket, az óriási forma- és színválasztéknak köszönhetően pedig egyaránt beilleszthetők klasszikus és modern környezetbe.

A biharkeresztesi üzemben alkalmazott egyedi felületkezelési eljárásoknak köszönhetően a Viastein térkövek strapabíróak és ellenállóak a szennyeződésekkel szemben. A több évtizedes tapasztalaton alapuló, innovatív Clean & Color Protect impregnálási eljárás során a felületkezelést a gyártási folyamat közben, a még nedves térkövön végzik el – szemben az iparágban korábban széleskörben alkalmazott módszerrel, mely során a felületkezelést utólag, a már kész térkövön alkalmazzák.

A Viastein által használt korszerű technológia hosszútávú védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival, foltokkal és szennyeződésekkel szemben. Mindemellett hosszantartó, élénk színeket biztosít és rendkívül könnyűvé teszi a felület karbantartását.


Egyre inkább teret hódítanak a nagyobb méretű burkolatok

Lapunk, a Viastein ügyvezetőjének segítségével azt is megvizsgálta, mi jellemzi általánosságban a térkövek piacát Magyarországon. Bognár Zoltán elmondta, a vásárlási trendeket tekintve a klasszikus méretek iránt csökkent a kereslet. A lakossági felhasználók, illetve a környezetére igényes társasházak és közintézmények, szívesen választják a több méretből álló, színes térburkoló termékeket. A Viastein térköveinek saját színpalettájában, mindenki megtalálhatja környezetéhez illő harmóniát.

A nagyobb, azonos méretű, illetve a nagy méretű lapokat is tartalmazó, de kombinált méretű burkolatok, egyre kedveltebbek a felhasználók körében, azonban a kivitelezők nehezebben fordulnak az új modern felületek irányába.

A vásárlók egyre inkább azokat a termékeket keresik, melyek már a gyártás során megfelelő felületkezelést kapnak. „Ennek talán az lehet az oka, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható utólagos felületkezelő anyagok rövid idegig nyújtanak megfelelő védelmet a díszburkolat kopórétegén.

Kedvező folyamat, hogy a fogyasztói tudatosság és a magasabb minőségű, hosszú élettartamú termékek iránti kereslet folyamatosan nő a magyar piacon”

– fűzte hozzá az ügyvezető.


A magyar vásárlók ízlése leköveti a legfrissebb trendeket

A Viastein ügyvezetője felhívta rá a figyelmet, hogy a magyar vásárlók egyre inkább nyitottak az új formákra és színekre, amit a Viastein teljes mértékben ki tud szolgálni, és a kivitelezőket is igyekeznek képzésekkel felkészíteni az új trendekhez szükséges ismertekről.  „A színvilág itthon sokáig a minimál építészeti stílushoz igazodott. Ezt egyszerű letisztult épületi formák, föld színek vagy azok pasztel színvilága jellemzi.” Bognár Zoltán úgy fogalmazott,

a „Viastein viszont nem követi, hanem diktálja a divatot.”

Utalva ezzel arra, hogy a cég a prémium burkolatok élharcosaként fontosnak tartja a piac, a vásárlók edukációját.

Galéria

Iparági híreképítőipari gyártókViastein Kft.BiharkeresztesBayer Construct Zrt.