2024.03.19, Kedd
Logisztikai vonalon erősít az Indotek Group
Illusztráció (portfolio.hu)

Logisztikai vonalon erősít az Indotek Group

Indotek Group

2020.10.28. 12:08 - Almási Krisztina

A befektetési társaság részesedést vásárol a Waberers’s International Nyrt.-ben.

Hirdetés

Adásvételi megállapodást írt alá az Indotek Group és a Mid Europa Partners, amelynek értelmében a hazai befektetési csoport megvásárolja a Mid Europa Partners-től a Waberer’s International Nyrt.-részvényeinek 24 százalékát, valamint harmadik felek számára értékesíthető opciós jogot szerez a fennmaradó 47,99 százalék megvételére is. Az engedélyezési eljárások befejezését követően várhatóan 2021 első negyedévének végéig zárul le az adásvétel.

Az Indotek Group üzleti stratégiájának részét képezi, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt nehéz gazdasági helyzetbe került vállalatokba fektet, tőkehelyzetét rendezi, átstrukturálja és növekedési pályára állítja, ezzel növelve értéküket.

A befektetési csoport szeretné maximálisan kihasználni a két cég között meglévő szinergiákat, és hosszú távú stratégiai befektetésként tekint az üzletrészre, azonban irányító többséget nem kíván szerezni a szállítmányozási vállalatban. A megszerzett opciós jogot az Indotek Group, tervei szerint több, elsősorban iparági tapasztalattal rendelkező szakmai befektetőnek fogja értékesíteni.


Erős és hiánypótló összefonódás jön létre

A Waberer’s az egyik vezető szereplője a nemzetközi teherautós szállítási piacnak, és vezető az árufuvarozás és komplex logisztikai szolgáltatások terén Magyarországon, valamint erős pozícióval bír a magyar kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szegmensben is.

Az Indotek Group pedig komoly tapasztalatokkal rendelkezik vállalatok turn-around menedzsmentjében és növekedési pályára állításában, valamint jelentős portfólióval és szakértelemmel rendelkezik a logisztikai ingatlanok terén, így a tranzakció komoly szinergiák kiaknázására teremt lehetőséget a koronavírus-járvány miatt felértékelődött logisztikai szegmensben.

Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketingvezetője a tranzakcióról elmondta:

„Az Indotek Group stratégiai célkitűzése, hogy portfólióját tovább diverzifikálja. Bízunk abban, hogy a raktározásban szerzett évtizedes tapasztalataink a Waberer’s International Nyrt. szállítmányozási tapasztalataival kiegészülve még tovább erősítik majd pozíciónkat ebben a szegmensben, valamint a logisztikai társaságot is ismételten felfelé ívelő pályára állítják.”

„Ez a tranzakció elismeri a Waberer's vezető pozícióját, mint stratégiai fontosságú fuvarozási, raktározási és biztosítási szolgáltató Magyarországon és Európában. Bizakodva várjuk az Indotek Csoport támogatását a restrukturálási program befejezésében és a hosszú távú építkezésben. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a Társaság továbbra is a magyar ellátási lánc gerince és az európai piac vezető FTL szállítási szolgáltatója maradjon.” – kommentálta a tranzakciót Erdélyi Barna, a Waberer's vezérigazgatója.

Iparági hírekIndotek Groupfúzió

Hírlevél

Hirdetés