2024.03.19, Kedd
Funkcionalitás és esztétika találkozása – a Nowy Styl új bemutatóterme Budapesten
Fotók: Nowy Styl

Funkcionalitás és esztétika találkozása – a Nowy Styl új bemutatóterme Budapesten

magyarepitok.hu

2021.09.20. 07:30 - Kolinek Nóra

A Nowy Styl budapesti bemutatótermében a látogatók kísérletezhetnek, inspirálódhatnak, játszhatnak a színekkel és a textúrákkal, kipróbálhatják a cég ergonomikus és megbízható bútorait.

Hirdetés

A közelmúltban nyitotta meg budapesti bemutatótermét a Nowy Styl. A közel harmincéves múltra visszatekintő vállalat Európában vezető pozíciót tölt be az irodák és közösségi terek komplex bútormegoldásaiban.

A Nowy Styl nemzetközi értékesítési struktúrával rendelkezik, a világ 16 országában helyi képviseleteket tart fent, így jól ismerik az adott piac sajátosságait.

A cég irodai- és közösségi bútor megoldásai világszerte 33 bemutatóteremben tekinthetők meg, többek között Varsóban, Londonban, Párizsban, Münchenben, Prágában, Moszkvában és Dubajban.
 

 

Inspiráló helyiség segíti a kreatív ötletelést

Az újonnan megnyílt bemutatóterem az Agora Budapest irodaház 10. emeletén található, Budapest üzleti központjában, a Váci úton.

A helyiség nem csupán egy termékbemutató, hanem élettel teli tér, a csapat munkahelye is.

„Amikor meghívjuk ügyfeleinket, hogy látogassanak el hozzánk, az a célunk, hogy megmutassuk nekik, hogyan dolgozunk, és hogy a tér kialakítása, a bútorok elhelyezése hogyan támogat minket mindennapi feladatainkban” − mondta el Wasilewski Patrik, a Nowy Styl Hungary ügyvezető igazgatója.

„Vendégeinknek alkalmuk nyílik megtekinteni, hogyan működik a térelosztás a gyakorlatban: bemutatjuk többek között a tárgyalásokra tervezett tereket − a Buda és a Pest tárgyalókat − , valamint egy nagy nyitott konyhát kávézóval, egy társalgót gyönyörű kilátással a városra, egy zárt irodát, fókuszszobát és egy ötletelésre kialakított helyiséget” − tette hozzá.

„Ez a hely több mint egy irodai koncepció vagy gyönyörű belső tér: szeretnénk bemutatni a Nowy Styl ergonomikus és megbízható termékeit, és bátorítjuk vendégeinket, hogy próbálják ki székeinket és egyéb bútorainkat

 – fejtette ki az ügyvezető.

 

A funkcionalitás vagy design?

„Egy irodaterület elrendezésekor gyakran szembesülünk azzal a dilemmával hogyan lehet a funkcionalitást és a designt egyensúlyba hozni úgy, hogy közben az iroda izgalmas, figyelemfelkeltő legyen, és maradandó benyomást alakítson ki a cégedről” – mondta el Marcin Magier, a budapesti bemutatóterem belsőépítészeti koncepciójának megalkotója, a Nowy Styl tervezője és fit-out mérnöke.

„Az új budapesti bemutatóterem megtervezésekor mindkét szempontot figyelembe vettük, de a funkcionalitás volt a prioritás.

Az esztétika fontos, de a döntő tényező mindig az, hogy az iroda támogat-e minket a mindennapi munkánk során: legyen egy kényelmes hely a munkavégzésre és az összpontosításra, ugyanakkor inspirációra és kreativitásra is ösztönözzön” – tette hozzá a belsőépítész.

 

Indusztriális belső tér adja a tökéletes hátteret

A termékek bemutatásához nyers alapot álmodott meg a belsőépítész: a beton, az üveg, a fémelemek, és az ipari mennyezet tökéletes hátteret biztosítanak.

A belső tér színsémája a szürke és a fehér változatos árnyalatain alapszik, a tér viszont így is rendkívül kifejező: a lounge kék színnel van berendezve, ami illeszkedik a falon található grafikához, a workshop szoba sárga színe pedig a kreativitást fokozza.

„A budapesti bemutatóterem egyedülálló, utánozhatatlan karakterrel rendelkezik: ez a gondosan kiválasztott anyagokban, a világítási technikákban, és a különféle színekben, formákban és textúrákban jelenik meg, melyek meghatározó hangulatot teremtenek”

 mondta Marcin Magier.

A könnyed átmenet a fehér és a meleg szürke árnyalatok között, fa részekkel kiegészítve megfelelő hátteret biztosít a szemet gyönyörködtető bútorok számára. Budapesti bemutatótermünkben olyan darabokat lehet látni, mint a Colani fotel az egyedülálló, texturált Coda 2 by Kvadrat kárpitozással, vagy a Creva termékcsalád foteljei, fényűző „fahéj” bőr kárpittal – tette hozzá a fit-out mérnök.

 

Kísérletezni és inspirálódni lehet az „építészek paradicsomában”

A bemutatóteremben a partnerek tesztelhetik és megvitathatják ötleteiket a közel 500 négyzetméteres területen:

  • használhatják az összes teret, tesztelhetik a termékeket;
  • megtekinthetők a különféle tevékenységeken alapuló zónákhoz tervezett legújabb bútormegoldások;
  • a kreatív tér − beleértve a magas projektasztalt, a bútorlapokat és színmintákat tartalmazó szekrényt – teret biztosít a teszteléshez és inspirálódáshoz, a színekkel és a textúrákkal történő kísérletezéshez;
  • szakértői csapattal lehet találkozni, akik segítenek megtervezni az irodád, hiszen sokéves tapasztalatuk, valamint a technológiai és gyártási képességeik biztosítják, hogy minden ajánlatuk testreszabott és egyéni legyen.

Galéria

Iparági hírekNowy Stylbelső építészetirodairodabútor

Hírlevél

Hirdetés