2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Két magyar projekt is dobogós lett a németországi világbajnokságon
Fotók: WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Két magyar projekt is dobogós lett a németországi világbajnokságon

magyarepitok.hu

2021.11.11. 15:08 - Gyöngyösi Klaudia

Fémtető kategóriában aranyérmet nyert a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. által kivitelezett Budavári Királyi Lovarda és ezüstérmet szerzett a Károlyi-Csekonics Palota.

Hirdetés

Nemzetközi sikereket ért el a WHB a Marburgban megrendezett Tetőfedő Világbajnokságon – derül ki a vállalat közleményéből. A nemzeti kultúra egyik oszlopa a nemzet művészete, mely magában hordozza népének lelkét, ízlését, történelmét. Azonban amíg egyes művészeti alkotások, mint a versek vagy a zenei művek, könnyen örökíthetők, más művészeti ágak remekeit az idő és a történelem viszontagságai könnyen pusztíthatják.

Az építészeti kincsek épp ilyenek. „Műemlék épületeink rekonstrukciója több, mint építészet – legalábbis nekünk sokkal többet jelent” – írja a közlemény. Örökségünk hozzáértő védelme közös érdek, ezért a WHB rendkívül büszke, hogy olyan projekteken dolgozhat, mely által szerepet játszhatnak a közös értékeink megóvásában és helyreállításában.

„A WHB Group tevékenységi köre elég szerteágazó, azonban, ha munkáinkról kérdeznek, valahogy mindig a Műemlék Divíziónk projektjeiről mesélek a leghosszabban. Azt hiszem, nem nehéz ezt megérteni. Egy műemlék rekonstrukciója nem csak az építésről szól: számos szakma kiválóságainak kell együtt dolgoznia, a tudománynak és a művészetnek kell együttműködnie. Óriási kihívás és még nagyobb megtiszteltetés, ha ilyen összetett és fontos feladatot bíznak ránk. Értékeink megőrzése az értékteremtés egy fontos formája” - vallja Paár Attila tulajdonos-ügyvezető.

 

Az arany- és az ezüstérmet is bezsebelte Magyarország

A vállalat értékei közé tartozik a maximalizmus, valamint a munka és a szakma iránti mély tisztelet. Azt vallják ez az a szellemiség, amit minden dolgozójuknak, szem előtt kell tartania.

„Büszkék vagyunk rá, hogy több vezetőnk és munkatársunk a hazai építőipari szakmai közösségben is elismerésnek és tiszteletnek örvend, professzionális munkájukat pedig számos szakmai díj és elismerés értékeli. Arra pedig különösen büszkék vagyunk, ha egy nemzetközi versenyben érünk el sikert egy – egy projektünkkel. 2021. októberében azonban még a mi várakozásainkat is felülmúló sikernek lehetünk részesei generálkivitelezőként” – fejtette ki Paár Attila.

Október 15-én Németországban, Marburgban hirdették ki a Tetőfedők Világszövetsége, az IFD által minden 2. évben megrendezett Tetőfedő Világbajnokság (IFD Award 2021) győzteseit. A zsűri négy kategóriában – homlokzat, magastető, lapostető, és fémtető – 11 országból, 80 pályaművet értékelt.

A fémtető kategóriában aranyérmet nyert a Budavári Királyi Lovarda és ezüstérmet szerzett a Károlyi-Csekonics Palota, ami azért is kiemelkedő teljesítmény, mert hosszú évek óta nem volt magyar győzelem ezen a versenyen.

Előbbi a Horex Kft., utóbbi a Pilisi Pléh-Boy Kft. alvállalkozásában valósulhatott meg, akik hatalmas összetett munkát végeztek, mind a tetőbádogos, mind a díszműbádogos feladat kivitelezésével, különösen a díszműbádogos munka mintaszerű.

 

A művészetet és a kreativitást is figyelembe vette a zsűri

Az IFD Award-on szinte az összes európai ország mellett az Egyesült Államok és Kína is képviseltette magát, így nagyon erős mezőnyben indultak a magyar projektek. A versenyt a korábbi években főleg a nagyon precíz, nagyon szabályos német és svájci szemlélet jellemezte, és a díjazottak is főként ezekből az országokból kerültek ki.

A fölényes magyar győzelem megmutatta, hogy hosszú idők óta most a zsűri inkább a művészibb, kreatív, díszítő kivitelezést értékelte.

„Fővállalkozóként mindig kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy kizárólag magasan képzett szakemberekkel dolgozzunk, ők jelentik a garanciát arra, hogy megbízóink elvárásait mindig a legmagasabb színvonalon, korszerű megoldásokkal és a jövőbe mutató kreativitással valósítsuk meg. A minőség iránti elkötelezettségünket a most közösen elért fantasztikus nemzetközi eredmény is igazolja. Sikerünk közös, hisz együtt tudunk maradandót alkotni” – emelte ki Paár Attila.

Galéria

Iparági hírekWEST HUNGÁRIA BAU Kft.díjátadókMarburgépítőiparBudai vár

Hírlevél

Hirdetés