2024.03.28, Csütörtök
Scorpio-Trans: kavicsbányával és nem veszélyes hulladék újrahasznosításával szolgálják az építőipart

Scorpio-Trans: kavicsbányával és nem veszélyes hulladék újrahasznosításával szolgálják az építőipart

magyarepitok.hu

2022.01.16. 09:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A tervek szerint 2022-ben nagyobb volumenű generálkivitelezési munkálatokat is elvégez a cég.

Hirdetés

Korábbi cikkünkben beszámoltunk a Benik József irányításával működő Scorpio-Trans Kft.-ről és annak a magyar építőiparban betöltött fontos szerepéről. A Scorpio Trans Kft. ügyvezető igazgatóját most a 2022. évre vonatkozó terveiről kérdeztük.

A cég egyediségét mutatja, hogy

saját tulajdonú, évi 350.000 tonna befogadására alkalmas, nem veszélyes hulladékátvevő- és kezelő teleppel, illetve kavicsbányával rendelkezik.

Ezenkívül nemcsak kezelik, hanem újrahasznosítják a beszállított nem veszélyes hulladékokat. Telephelyük elhelyezkedése nagyban megkönnyíti az építési beruházások kivitelezésében résztvevő cégek bontási, illetve építési munkáinak szállítási költségeit.

Nagyobb teljesítményű gépekkel dolgoznak

A Scorpio-Trans Kft. több fronton is bizonyít az építőiparban. Az áruszállításhoz kapcsolódó föld- és tereprendezési munkákon kívül ma már teljes generálkivitelezéseket is végez magas- és mélyépítés területen egyaránt. 

A hulladékkezelő- és hasznosító telep eszközparkját a tavalyi évben fejlesztették, a homlokrakodó- és kotró gépeiket új, nagy teljesítményű JCB gépekre cserélték.

A múlt év nemcsak pozitív változásokat hozott a társaság életébe, hanem az ágazat egészét súlyosan érintő alapanyagár emelkedéssel is számolniuk kellett – amelynek negatív hatásai még mára sem csengtek le teljesen.

„Az alapanyagárak folyamatos emelkedése nagy mértékben érinti cégünket, mivel generálkivitelezést is végzünk a magas- és mélyépítés területén. Az építőanyagok, a fuvardíjak, az építőgépek bérleti díja, így az alvállalkozói díjak megemelkedése komoly problémát okoznak olyan kivitelezéséknél, ahol a korábbi vállalási árakon kell a megkezdett munkálatokat befejezni” – foglalta össze a nehézségeket az ügyvezető.

Több jelentős projektet végeznek idén is

Az új év új feladatokat és kihívásokat is jelent a Scorpio-Trans Kft. számára. Benik József elmondta, a tervek szerint 2022-ben is nagyobb volumenű generálkivitelezési munkálatokat végeznek el.

„Isaszegen 6500 négyzetméter aszfaltburkolatú utat fogunk építeni. A saját fejlesztésű Szőlőliget Ökopark területén 75 férőhelyes óvoda és kétcsoportos bölcsőde, valamint az egészségügyi centrum építésének kivitelezését már meg is kezdtük.”

Fotó: Scorpio-Trans Kft.
Helyszín: Szőlőliget, óvoda építés

Lapunk folyamatosan beszámol a Szőlőliget előrehaladásáról, amely tágas zöldövezetben helyezkedik el. A terület fekvése kedvező lehetőséget kínál az energiatudatos építészeti megoldásoknak. A B Build&Trade Kft. közreműködésével épülő modern lakóparkban mindenki számára elérhetővé válhatnak a modern okosotthonok által biztosított előnyök.

Benik József hozzátette: „A Scorpio-Trans Kft. gépesítése folyamatosan fejlődik, mely hatékonyabb munkavégzést eredményez a szakmai színvonal megőrzésének szem előtt tartásával. Ezt alátámasztandó eddigi működésünk során társaságunkkal szemben egyik megrendelőnk sem élt kártérítési igénnyel.”

Fotó: Scorpio-Trans Kft.
Helyszín: Szőlőliget, szolgáltatóház építés

A cég további tevékenységéről bővebben a www.scorpiotrans.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Galéria

Iparági hírekScorpio-Trans Kft.B Build and Trade Kft.hulladékkavicsbánya

Hírlevél

Hirdetés