2024.03.19, Kedd
Év háza pályázat: indul a közönségszavazás

Év háza pályázat: indul a közönségszavazás

magyarepitok.hu

2022.07.03. 10:00 - Bíró Beáta

Idén 45 épületből választhatja ki a nagyközönség a számára leginkább tetszőt.

Hirdetés

A 2008-ban újjáélesztett Év háza szakmai pályázaton családi ház, kis társasház, valamint középület kategóriában oszt ki fődíjat a zsűri, amely emellett két szakmai és további öt támogatói díj odaítéléséről is dönt. Idén második éve, hogy közönségszavazást is tartanak.

A pályázatot évről-évre a Magyar Építész Kamara (MÉK) és a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) szakmai védnökségével írják ki, fenntartását pedig az építőipar legnagyobb gyártóinak együttműködése és támogatása teszi lehetővé. Az Év háza közönségszavazás az OTP Ingatlanpont, az OTP Pénzügyi Pont és az Internorm Ablak támogatásában valósulhat meg.

 

2021 Közönségszavazás családi ház kategória nyertese
Építész: Göde Ferenc

 

2022-ben 45 épület érkezett az Év háza pályázatra. 25 családi ház, kis társasház és 20 középület közül választhatja ki a közönség az év legjobbját, természetesen a zsűri által odaítélt szakmai szervezetek és a támogatók különdíjai mellett. Az érdeklődök a pályázat közösségi oldalán voksolhatnak.

A közönségszavazás az elmúlt évekhez hasonlóan az Év háza pályázat Facebook oldalán zajlik. A közönségszavazás családi ház, kis társasház kategóriában július 4. és július 11. között zajlik, a középület kategóriában benyújtott pályázatokról pedig július 15. és július 22. között nyilvánítható vélemény.

 

2021-ben a Market által kivitelezett MOME Campus söpörte be az egyik fődíjat

Az Év háza 2021 pályázat fő támogatója a Leier Hungária Kft., a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplője volt.

A családi ház, lakóépület kategóriát a Prefa Hungária Kft. és a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., a középület kategóriát pedig a Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft. és a Meva Zsalurendszerek Zrt. támogatta.

Középület kategóriában a sok hazai és nemzetközi elismeréssel büszkélkedő MOME Campus lett 2021-ben az Év háza.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem XII. kerületben található campusa három ütemben újult meg, mindhárom a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósult meg.

 

 

"Csillag Katalin és Gunther Zsolt érdeme, hogy az 1954-ben épült főépület tengelyére szervezett új épületegyüttes önálló építészeti karaktere jól illeszkedik a teljes együttesbe, sőt az alkalmazott kopolit üvegrendszer még a 60-as, 70-es évek ipari épülettervező gyakorlatára is utal.

A campusfejlesztés által gyökeresen megújult fizikai környezet, az új intézményi keretek arra késztetik az egyetemi hallgatókat és oktatóikat, hogy egy szabadabb, kreatívabb alkotói légkörben végezzék tanulmányaikat, és képzésük befejezése után világszínvonalú alkotókká váljanak" – fogalmaz a méltatás.

 

Iparági hírekÉv házaLeier Hungária Kft.Market Építő Zrt.Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.MEVA Zsalurendszerek Zrt.nívódíjaképítészeti díj

Hírlevél

Hirdetés