2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Kirgizisztánban kapcsolódik be vízerőművek fejlesztésébe az A-Híd
Sal László, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója és Akilbek Dzsaparov, Kirgizisztán Miniszteri Kabinetjének elnöke. Fotók: gov.kg

Kirgizisztánban kapcsolódik be vízerőművek fejlesztésébe az A-Híd

magyarepitok.hu

2022.07.19. 13:07 - Szabó Ákos

A magyar tulajdonú cég vezérigazgatója megállapodást írt alá a közép-ázsiai ország vezető kormánytisztviselőjével.

Hirdetés

A Magyarországon számos építőipari szakterületen aktív és meghatározó szerepet betöltő A-Híd Zrt. az Ázsia szívében található, hegyvidéki Kirgiz Köztársaságban vállal fontosszerepet a térség vízerőműinek fejlesztésében – derül ki az ország kormányzati honlapján július 19-én publikált közleményből.

 

Fotók: gov.kg

Mint írják, Akilbek Dzsaparov, Kirgizisztán Miniszteri Kabinetjének elnöke, Sal László, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója és a Magyar-Kirgiz Fejlesztési Alap között együttműködési megállapodás született a kisméretű vízierőművek tervezéséről, melyet alá is írtak.

 

Kirgizisztán energiallátása jelentőset léphet előre

 

Akilbek Dzsaparov

„A kisméretű vízerőművek fejlesztése és építése az egyik kiemelt terület a Minisztertanács munkájában. Készek vagyunk olyan projektek megvalósítására, többek között ezen a területen, amelyek megteremtik az ország energiafüggetlenségének biztosításához szükséges feltételeket” – mondta Akilbek Dzsaparov.

A megállapodás szerint tanulmányokat készítenek a kisméretű vízerőművek építésének legígéretesebb helyszíneinek kiválasztására, valamint magukra a kiserőművekre vonatkozó előzetes megvalósíthatósági tanulmányokkal és általános megvalósíthatósági tanulmányokkal kapcsolatban is végeznek feladatokat.

 

Sal László (b)

Az együttműködés keretében a Magyar-Kirgiz Fejlesztési Alap lehetőségeit kihasználva vizsgálják a kisvízi energia területén megvalósuló projektek finanszírozásának kérdését is

- írják a kirgiz kormányzat honlapján.

Emlékeztetnek: a Magyar-Kirgiz Fejlesztési Alap kedvezményes hitelezést biztosít a hazai gazdaság kiemelt ágazatainak önfenntartó projektjeihez. Alaptőkéje 16 millió amerikai dollár és 2022. május 12-én hirdették a projektfinanszírozási pályázatok befogadáésát.

 

 

Galéria

Iparági hírekA-Híd Zrt.vízerőműKirgizisztánenergetikai beruházás

Hírlevél

Hirdetés