2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Veszprém megyei óvodafelújítást támogatott ez az építőipari gyártó
Fotók: Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde

Veszprém megyei óvodafelújítást támogatott ez az építőipari gyártó

magyarepitok.hu

2022.09.30. 18:33 - Hegedűs Gergely

A külső és belső felújításra egyaránt kiterjedő munkálatokat magas minőségű termékek adományozásával támogatta a Cemix Hungary Kft.

Hirdetés

Építőanyagokkal segítette a Cemix Hungary Kft. a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde fejlesztését.

Az építőipari anyagokat gyártó és forgalmazó vállalat homlokzati vakolóanyagokat, lábazati vakolatokat, ragasztókat és festékeket biztosított a felújításhoz, továbbá tanácsadással is segítette a munkálatokat.

„Az általunk felajánlott építőanyagok nemcsak jó helyre kerültek, de a végeredmény is önmagáért beszél” – olvasható a Cemix honlapján. A társaság közösségi oldalán az intézményvezető társadalmi felelősségvállalást megköszönő szavait is megosztották. "A felajánlott termékek hozzásegítették intézményünket, hogy az új nevelési évben megújult, esztétikus környezetben fogadhassa a hozzánk érkező bölcsődés és óvodás gyermekeket."


Új rétegrend által kezelték a lábazat problémáját 

A magyarepitok.hu információi szerint a felújítás az épület külső és belső részeit is érintette. Utóbbi során az emeleti termek teljes átfestéséhez a magas fedőképességű InterTOP beltéri falfestéket alkalmazták a Cemixtől.

Az óvoda bejáratánál található homlokzaton többek közt a lábazati hőszigetelés cseréjét végezték el. Ehhez biztosította a cég a ragasztótapaszt, a hálót és a színvakolatot. A Cemix termékei közül ezt projektrészt a Klebespachtel ragasztótapasz, a Putzgrund vakolatalapozó és a Decorol nevű lábazati díszitő vakolat által alkotott rétegrend segítette. Egy további elemet képezett az intézmény homlokzati ablakain található színes díszítősávok frissítése: ehhez DekorTop nevű homlokzati falfestéket alkalmazta Cemix.


Az intenzív színekhez megfelelő termékeket alkalmaztak

Szintén a projekt részét képezte az óvodához tartozó tározó épület felújítása, ahol korábban már teljesen tönkrement alapvakolat. Ez az épület a Sockelputz lábazati cementvakolat által és a StrukturOla Dekor homlokzati színezővakolat által újult meg. A lapunkhoz eljuttatott beszámoló szerint a DekorTop és a StrukturOla Dekor egyaránt magas minőségű műgyantás termékek, amelyek intenzív színeknél is alkalmazhatóak, mint az óvodánál alkalmazott sárga és piros.

Iparági hírekCemix Hungary Kft.ZircóvodafejlesztésCSR

Hírlevél

Hirdetés