2024.03.19, Kedd
Így vigyáz munkavállalóira a Market - intelligens munka- és balesetvédelmi rendszert tesztel a vállalat
Főkép: Market Zrt.

Így vigyáz munkavállalóira a Market - intelligens munka- és balesetvédelmi rendszert tesztel a vállalat

Market Zrt./Facebook, Leica/Facebook

2022.12.01. 12:27 - Kalácska-Nagy Nóra

A munkaterületen tartózkodó személy azonnali visszajelzést kap a gép közeledéséről.

Hirdetés

A Market Építő Zrt. építkezésein nem csak az innovációnak, a biztonságnak is kiemelt szerepet szán, így a Leica Safety Awareness - PA80 intelligens munka- és balesetvédelmi rendszerét már aktívan alkalmazzák, amely segít a balesetek megelőzésében.

Market közösségi oldalán, illetve YouTube csatornáján közzétett videó bemutatja, mindez hogyan is működik a gyakorlatban:

 

 

Villogás és hangos jelzés veszély esetén

A Leica-val több éve kapcsolatban áll a Market a GPS gépvezérlés terén. Eszközeik közül már több is rendelkezik a Leica GPS-alapú magasságvezérlő rendszerrel – ennek kiegészítéseként tesztelik most a szóban forgó balesetvédelmi rendszert.

A Leica Safety Awareness megoldásainak legfőbb szerepe, hogy segítsenek elkerülni a baleseteket az építkezési munkaterületeken. Ezek a rendszerek mind a Leica vezérléssel rendelkező munkagépekkel, mind a vezérlés nélküli gépekkel kompatibilisek és kiemelkedő szolgálatot tesznek a biztonság növelésében – olvasható a társaság közösségi oldalán.

A Leica MC1 gépvezérlési platformba integrált PA80 rendszer a gépekre telepített érzékelőkből, valamint tag-ekből áll, melyet a munkaterületen dolgozók hordanak.

A rendszernek köszönhetően a gépkezelő mindig és azonnal látja, ha egy tag-gel ellátott személy a gép körüli veszélyzónák valamelyikébe lép, továbbá a megközelítés irányát is visszajelzi a vezérlőpanel.

A tag-nek köszönhetően a munkaterületen tartózkodó személy szintén azonnali visszajelzést kap a gép közeledéséről annak megfelelő színű villogása által, és balesetveszélyes közelség esetén rezgés és hangos jelzés formájában is. Ezzel egy időben a gépkezelő szintén riasztást kap a panelén.

A ConX felhőalapú szoftver-modul használatával az összes riasztási eseményt központilag begyűjtik, majd az adatállomány alapján veszélyességi hőtérképeket hoz létre a vizsgált munkaterületre vonatkozóan. Ezáltal azonosíthatók a nagy baleseti kockázatú helyek, és meghozhatók a megfelelő munkavédelmi intézkedések - ezzel komplett és komplex megoldást adva a munkavédelmi szakemberek kezébe.

Iparági hírekMarket Építő Zrt.innovációLeica Gépvezérlés Magyarország

Hírlevél

Hirdetés