2024.03.28, Csütörtök
Növeli a daruzási folyamatok hatékonyságát a Gémtech innovatív fejlesztése
Illusztráció

Növeli a daruzási folyamatok hatékonyságát a Gémtech innovatív fejlesztése

MTI

2023.01.19. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A G-Power elnevezésű hajtóműcsalád intelligens szoftvere és interaktív vezérlőrendszere a biztonságot befolyásoló emberi tényezők kiküszöbölésére is megoldást kínál.

Hirdetés

Több mint egymilliárd forintot fordított a darukban használható hajtóműcsalád kifejlesztésére a napkori székhelyű, fémszerkezetek gyártásával foglalkozó Gémtech Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó Kft. – derül ki a társaság közleményéből.

Közleményük szerint a G-Power elnevezésű hajtóműcsalád az intelligens szoftvere és interaktív vezérlőrendszere a magyar és külföldi gyártmányú daruk modernizációja során szükséges hajtómű-cserék folyamatát egyszerűsíti, valamint a munkafolyamatok hatékonyságát és biztonságát befolyásoló emberi tényezők kiküszöbölésére kínál megoldást a daruzási folyamatok során.

A nyugat-európai színvonalú fejlesztés megfelel a portál-, a bak-,  illetve híddaruk speciális követelményeinek is - tették hozzá.

A teljes projektösszegből csaknem 498 millió forintot a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap pályázatán, vissza nem térítendő támogatásként nyert el a társaság. A Gémtech Kft. tavaly fejezte be egy másik, nagyobb összegű beruházását is; egy új üzemcsarnokot építettek fel a napkori telephelyen mintegy kétmilliárd forintból, amelyhez az állam 900 millió forint támogatást nyújtott.

Iparági hírekGémtech Kft.építőipari cégekinnovációtoronydaru

Hírlevél

Hirdetés