2024.04.26, Péntek

Hirdetés

 A Real Estate Awards díjazottjai között a Bayer értékmentő beruházása - GALÉRIÁVAL
Képek: Bayer Construct

A Real Estate Awards díjazottjai között a Bayer értékmentő beruházása - GALÉRIÁVAL

magyarepitok.hu

2023.02.25. 13:56 - Bíró Beáta

Az Andrássy úti műemlék védelem alatt álló, neoreneszánsz-eklektikus stílusú társasházat a kulturális örökségének megőrzésével újították fel.

Hirdetés

Idén 13. alkalommal osztották ki a Real Estate Awards díjakat. Az ingatlanpiac meghatározó eseményét 2023. február 23-án rendezték meg a fővárosi Pesti Vigadóban. A megmérettetésre idén is jelentős számban érkeztek nevezések: ingatlanfejlesztések, projektek, vállalatok és szakemberek. Az elismeréseket 12 főkategóriában és hat alkategóriában adták át.

 

Az A47 nyerte Az Év Lakóingatlan Fejlesztése díjat
Kivitelező: Bayer Constuct Zrt. 
Fotók: Bayer Construct Zrt. 

 

Az Év Lakóingatlan Fejlesztése alkategória győztese a Bayer Construct Zrt. beruházásában és kivitelezésében megújult A47 értékmentő beruházás lett. Budapest népszerű sugárútján, az Andrássy úton, az Oktogon közvetlen szomszédságában egyedi védettség alatt álló neoreneszánsz-eklektikus műemlék lakóépület született újjá.

 

 

 

A műemléki épületrészek restaurálását követően a Bayer 13 db prémium kategóriás lakóingatlant, két kereskedelmi egységet és egy vendéglátóhelyet alakított ki.

A kivitelezés folyamatáról, a szerkezetkész állapot idején lapunk is beszámolt. Cikkünkben fotógalériát is bemutattunk az épület gyönyörű tereiről, díszítéseiről és a munkálatokról.

 

 

A tetőszerkezetet elbontották, helyén új tetőtéri beépítés készült. Az épület régi szerkezetét nagyrészt megtartották, de több területen is megerősítésre, illetve anyagcserére volt szükség. 

Az A47 különösen értékes része a kapualj és a főlépcsőház, ahol a belső terekben neoreneszánsz díszfestés jelenik meg.

 

 

A kivitelező Bayer Construct Zrt. nagy hangsúlyt fektetett a műemléki épületrészek és terek védelmére, a szomszédos épületek állagmegóvására, valamint a kiváló minőségű restaurátori munkálatokra.

Az épület belső udvara a Liszt Ferenc tér lugasos hangulatát idézi növényzetével. A lakásokban többféle hőleadó rendszer is kialakításra kerül, felületfűtési-hűtési, padlófűtési, illetve fan-coil rendszer biztosítja a kívánt hőmérsékletet az egyes helyiségekben.

 

 

A sarokház 1878 és 1880 között épült, a bérpalotában a tulajdonoson kívül több tudós és vagyonos polgár is élt a XIX. és a XX. században. Az épület korábban a Világ című művészeti lap szerkesztőségének és kiadóhivatalának, valamint a Magyar Hírlap Rt-nek is otthont adott. Az A47 földszintjén működő egykori Palermo kávéház pedig a korszak irodalmi nagyságainak – Ady Endre, Molnár Ferenc – kedvelt helye volt.

Galéria

Iparági hírekBayer Construct Zrt.BudapestépületfelújításműemlékfelújításvilágörökségekReal Estate Awards

Hírlevél

Hirdetés