2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

Elismerés az építőiparnak: magasépítő vállalat szakembere lett az év projektmenedzsere

Elismerés az építőiparnak: magasépítő vállalat szakembere lett az év projektmenedzsere

magyarepitok.hu

2023.11.09. 09:16 - Hegedűs Gergely

A MOL Campus generálkivitelezésének irányítása különleges műszaki megoldásokat, látásmódot és szervezőkészséget követelt meg.

Hirdetés

Wolf András nyerte el az Év Projektmenedzsere Díjat a MOL Campus generálkivitelezésének irányításáért. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese több mint 50 fős generálkivitelező csapatot vezetett a munkák során. A 2022. őszén átadott, 143 méter magas toronyház Magyarország legmagasabb épületeként jött létre: a tervezési és építési kihívásokról, valamint a közel egy éves üzemeltetés tapasztalatairól nemrég számoltunk be egy részletes elemzésben.


Különböző személyiségű csoporttagokat kell koherens csapattá kovácsolni

A november 8-i átadóról beszámoló közlemény kiemelte, az épület több mint 25.000 négyzetméter homlokzati felülettel és teljesen egyedi térformálással, illetve belsőépítészeti kialakítással jött létre. A kivitelezés különleges műszaki megoldásokat, látásmódot és szervezőkészséget követelt meg.

Az átadón Wolf András kiemelte, hogy projektmenedzserként a célja a különböző személyiségű csoporttagokat egy koherens csapattá kovácsolni. Elmondta, hogy fontos számára az eredmény, és az odavezető út teszi igazán izgalmassá a projektet. „Egy projektmenedzsernek gyorsan kell kezelnie a váratlan helyzeteket, és tudnia kell a partner és a szponzor fejével gondolkodni” – hanghsúlyozta.

Az eseményen különdíjat kapott Molnár Ákos András, a PriceWaterHouseCooper Magyarország Kft. vezető menedzsere, a thyssenkrupp budapesti fejlesztőközpontjában zajló agilis transzformáció támogatásáért. A projektben a fő kihívást az jelentette, hogy a projektmenedzsment módszertan változásával szervezeti változásokat is kellett menedzselni, ráadásul igen szoros határidővel.


Napjainkra kiemelten fontossá vált a projektmenedzsment szakma

A Projektmenedzsment Világnapjához kapcsolódva idén már 23. alkalommal díjazta a szakma legjobbjait a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla. A közleményben hangoztatják, napjainkban a projektmenedzsment szakma kiemelkedő fontossággal bír a vállalatok és szervezetek életében, kiemelten fontos a siker és hatékonyság szempontjából. Az Év Projektmenedzsere Díj célja, hogy reflektorfénybe állítsa a példaértékű szakmai eredményeket, sikeres életutakat, ezáltal a a projektmenedzsment kultúra fejlődését kívánja erősíteni.

Az Év Projektmenedzsere díj szervezője a projektmenedzsment szakmai szervezetek közösségének képviselőiből alakult Projektmenedzsment Kiválóság Tábla, amelynek tagjai:

  • a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)
  • a Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ)
  • a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Projektmenedzsment Szakosztály
  • az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
  • az Építéstudományi Egyesület (ÉTE)
  • a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT)
  • a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)
Iparági hírekprojektmenedzsmentMarket Építő Zrt.díjátadók

Hírlevél

Hirdetés