2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Ismét nagyot lép előre a Lindab - Zöld hidrogén felhasználásával előállított acélt vásárol termékeihez
Fotó: Lindab

Ismét nagyot lép előre a Lindab - Zöld hidrogén felhasználásával előállított acélt vásárol termékeihez

magyarepitok.hu

2024.05.28. 10:45 - Sándor Csilla

A H2 Green Steel acélipari beszállító és a Lindab hétéves szerződést kötött, hogy tovább csökkentsék a szén-dioxid kibocsátást.

Hirdetés

A Lindab már korábban elkötelezte magát amellett, hogy közel nulla CO₂-kibocsátású acélt vásárol az H2 Green Steel-től. A két vállalat azóta a korábbi megállapodást egy 7 éves szállítási szerződéssé alakította, amelynek szállításai 2026-ban kezdődnek. A szerződés által lefedett teljes mennyiség 159 000 tonna ’nullkibocsátású’ acél – közölte a Lindab.

 

A Lindab saját és ügyfelei környezeti hatását is csökkenti

A Lindab az energiahatékony szellőztetés és az egészséges beltéri környezet megvalósításához szállít megoldásokat az építőipar számára.

Az épületek a globális energiafogyasztás 40 százalékát teszik ki, ezért az energiahatékonyság növelésére irányuló erőfeszítések az építőiparban kulcsfontosságúak a Párizsi Megállapodás céljainak eléréséhez.

A Lindab Európában vezető iparági szereplő, és azáltal is az élen jár a fenntarthatóságban, hogy egészséges épületek építését segíti, valamint csökkenti saját és ügyfelei működésének környezeti hatását.

 

Az egészséges beltéri komfort minimalizált karbonlábnyommal

„A Lindabnál a fenntarthatóság egy gondolkodásmód és munkamódszer. Ahhoz, hogy teljesíthessük küldetésünket, hogy egészséges beltéri komforttal rendelkező épületeket hozzunk létre, megfelelő partnerekkel kell dolgoznunk, hogy minimalizáljuk az ellátási láncunk környezeti hatását. Az acél a legnagyobb kibocsátású tényező az ellátási láncunkban. A H2 Green Steel-lel együtt további nagy lépéseket fogunk tenni ezen a területen” – mondta Ola Ringdahl, a Lindab elnök-vezérigazgatója.

 

Törekvés a fenntartható beszerzésre

A Lindab egyik fókuszterülete a fenntartható beszerzés. Ez a megállapodás a H2 Green Steel-lel jelentősen hozzájárul majd a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez a Lindab beszerzési láncában, mivel az acél az alapanyag beszerzések legnagyobb részét teszi ki.

„Ez a szerződés valódi elkötelezettséget mutat mindkét fél részéről a hosszú távú megoldások iránt, amelyek jelentősen csökkentik a CO₂-lábnyomot ebben a kritikus szektorban. A Svédországban, 65 évvel ezelőtt alapított Lindab nemzetközi vállalattá fejlődött, miközben megőrizte „földön járó” és környezettudatos kultúráját. Ez egy olyan út, amelyből inspirációt meríthetünk a H2 Green Steel növekedése során, az olyan partnerekkel együtt, mint a Lindab”
 

mondta Stephan Flapper, az H2 Green Steel kereskedelmi igazgatója.

 

Két a környezet iránt elkötelezett svéd vállalat együttműködése

Az H2 Green Steel (H2GS AB) 2020-ban alakult azzal az ambícióval, hogy felgyorsítsa az acélipar dekarbonizációját a zöld hidrogén felhasználásával. Az acél, amely a világ egyik legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója, a vállalat fő üzleti területe. Az H2 Green Steel alapítója és legnagyobb részvényese a Vargas, amely a svéd akkumulátorgyártó Northvolt társalapítója és egyik nagyobb részvényese is. Az H2 Green Steel székhelye Stockholm, Svédország, és első zöld acélgyára pedig a svédországi Bodenben épül.
A Lindab vezető légtechnikai vállalat Európában. A Lindab termékeket és rendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz az energiahatékony szellőztetés és az egészséges beltéri komfort kialakítása érdekében. A termékek jellemzői a magas minőség, a könnyű szerelhetőség és a fenntartható gondolkodásmód.  További információk a Lindabról: https://www.lindab.hu/

Iparági hírekLindabH2 Green Steelszén-dioxid kibocsátás

Hírlevél

Hirdetés