2024.03.29, Péntek
Gyerekeknek adja tovább Széchenyi örökségét az A-Híd által támogatott tábor
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Gyerekeknek adja tovább Széchenyi örökségét az A-Híd által támogatott tábor

magyarepitok.hu

2017.07.12. 14:35 - Antal Zsófia

A legnagyobb magyar szellemiségét képviselő Gróf Széchenyi Család Alapítvány huszonkét gyereknek szervezett már második alkalommal egyhetes nyári programot.

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Múzeumban pénteken került sor a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által rendezett II. Széchenyi tábor záróünnepségére. Az egyhetes programban július 2-től idén is 22 gyerek vehetett részt egy pályázat alapján. Az alapítvány célja a táborral, hogy megőrizzék és tovább vigyék a Széchenyi névhez méltó értékrendet, eszmeiséget és nemzeti kulturális örökséget.

A képre kattintva galéria nyílik!

Széchenyi Tímea, az alapítvány kuratóriumi elnöke a záróünnepségen elmondta, hogy remekül érezték magukat a tábor színes programjai során, és rengeteget beszélgettek a Széchenyi örökségről, amiből a gyerekek nagyon sokat tanultak. A tábor egyik fénypontja a dunai hajózás volt. Megköszönte a támogatóknak, hogy a tavalyi nagycenki táborozás után idén is létrejöhetett a rendezvény, ezúttal Budapesten. Hozzátette: jövőre még több gyereket szeretnének elhozni.

Dombóvári Éva, az A-Híd Zrt. marketing és PR vezetője kiemelte, hogy a cég a kezdetektől fogva támogatja az alapítványt és az általuk szervezett gyerektábort. Az anyagi hozzájárulás mellett azonban ezúttal minden táborozónak ajándékcsomagot is készítettek. Dombóvári Éva bemutatta a csomagban található, A budapesti Duna-hidak című könyvet, amely kereskedelmi forgalomban nem kapható, így különleges ajándék. Szavai szerint rengeteg érdekes történetet és információt tartalmaz, a Széchenyihez köthető Lánchíd mellett az összes többi budapesti hídról is.

A képre kattintva galéria nyílik!

A rendezvényen Schmittné Makray Katalin, a volt köztársasági elnök felesége nagyon nagy vállalkozásnak nevezte, hogy az alapítvány általános iskolás gyermekekkel ismerteti meg Széchenyi hatalmas örökségét. Köszöntőt mondott még a tábor támogatói nevében Nyul Zoltán, a BKK stratégiai és innovációs igazgatója, Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke - aki elmondta, hogy Széchenyi István volt az egyik első, aki hazánkban az ökölvívást meghonosította -, Sperczel János, a Quantis Consulting Zrt. hálózatfejlesztési és értékesítési igazgatója, Regőczi László, a Bonaventura Gold Kft. ügyvezetője és Beer György, a Papírmadár üzlethálózat igazgatója.

Galéria

KirakatA-Híd Zrt.társadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés