2024.03.28, Csütörtök
Rekordot döntött a Duna Aszfalt által támogatott MSÚSZ-kongresszus
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Rekordot döntött a Duna Aszfalt által támogatott MSÚSZ-kongresszus

magyarepitok.hu, mti

2018.05.30. 16:04 - Hegedűs Gergely

Nemcsak a sportújságíró szakma erősödik, hanem a kongresszusának otthont adó Kecskemét sportélete is, több építési beruházásnak is köszönhetően.

Hirdetés

Hétfőn és kedden Kecskeméten tartották a 2018-as Sportújságíró Kongresszust, melynek létrejöttében a Duna Aszfalt Kft. kiemelt támogatóként vállalt szerepet. A kecskeméti városházán tartott kongresszuson minden idők legnagyobb létszámát könyvelhette el a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ), amit Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, valamint a házigazda város polgármestere is hangsúlyozott.

A képre kattintva galéria nyílik - fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Szemereyné Pataki Klaudia beszédében arról is szót ejtett, Kecskemét a befolyt adóbevételeinek a 25 százalékát sporttevékenységek támogatására fordítja. Elmondása szerint a város utánpótlásnevelésében jelenleg közel 2000 fiatal sportol rendszeresen. Úgy vélekedett, bár már megvannak az első jelei, 2020 után lesz érzékelhető a kecskeméti utánpótlásban végzett munka.


Kétszáz hektáros sportváros szolgálja Kecskemét fejlődését

Ennek a folyamatnak jelentős hátteret ad, hogy a városnak sikerül megszólítania a támogató köröket, ennek köszönhetően a sportlétesítmények felújítása rohamléptekben zajlik. A polgármester példaként az uszodaként és élményfürdőként is szolgáló Kecskeméti Fürdőt hozta fel, aminek most építik a kültéri 50 méteres medencéjét.

Ugyanakkor megemlítette a kosárlabda akadémia és a futballakadémia fejlődését is, továbbá kiemelte a leendő atlétikai centrumot. Utóbbinak áprilisban tették le az alapkövét, és jövőre készül el a kecskeméti Ver-Bau Kft. kivitelezésében.

A vezető fontos adottságként jelölte meg, hogy az összes sportlétesítmény a belvárostól gyalog 15 percnyi távolságra van, egy 200 hektáros területen belül.

A sportfejlesztések beindulása Kecskeméten túl az egész megyére jellemző, a bacsmegye.hu tavaly számolt be a megújult tiszakécskei sportcentrum átadásáról. A másfél milliárdos beruházásban szintén szerepet vállalt a Duna Aszfalt, döntően finanszírozva a felújítást.


Tekintélyes pályafutást díjaztak

Az MSÚSZ rendezvényen a szakmai előadások mellett az éves rendes közgyűlést is megtartották, és az idei szakmai díjak átadása is megtörtént. Az egyik legrangosabb díjnak számító Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Média Életműdíját idén Kő András 77 éves újságíró, riporter, szerkesztő és író vehette át Kulcsár Krisztiántól a MOB elnökétől.

Kő András

Kő András korábban a Nemzeti Sport felelős szerkesztőjeként, majd a Magyar Hírlap főmunkatársaként dolgozott, mostanában a Magyar Hírlapban publikál. Pályája során 24 könyvet írt, és többek között olyan legendákat mutatott be az olvasóknak, mint Papp László, Kulcsár Győző, Zsivótzky Gyula és az Aranycsapat.

Galéria

Kirakatépítőipari cégekKecskemétsportberuházásokDuna Aszfalt Zrt.VER-BAU

Hírlevél

Hirdetés