2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Waldorf-iskolát támogatott a Leier
Fotók: Leier

Waldorf-iskolát támogatott a Leier

magyarepitok.hu, Leier

2019.05.30. 10:15 - Szabó Ákos

A nemesvámosi intézmény a Várépítő pályázaton Leier kéregfödémet nyert el, melynek köszönhetően két fejlesztőszobát tudtak kialakítani.

Hirdetés

A Veszprémi Waldorf Egyesület hosszútávú célja, hogy Nemesvámoson a jelenleg kilenc épületben működő óvodát, általános iskolát és gimnáziumot egy intézménybe költöztessék. A Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola ehhez első körben megcélozta a Várépítő pályázatot, amelynek köszönhetően Leier kéregfödémet kaptak, melyet májusban el is helyeztek az épületen.

Nóbik Orsolya, az intézményegyüttes tervezéséért felelős építész a fejlesztés kapcsán elmondta, hogy az első ütem részeként a szaktanteremnek és kiszolgáló helyiségeinek helyet adó épületben a kapott födémnek köszönhetően lehetőség nyílt az alapterület felét kitevő tetőtérben két kis fejlesztőszoba kialakítására. 

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola 2018-ban ereszcsatornára és hőszigetelésre pályázott, amelyet nem nyert el. A bírálóbizottság látva, hogy újépítésű intézményről van szó, javaslatot tett a Leiernek, hogy az el nem nyert keretösszegig ajánljon fel előregyártott vasbeton kéregfödémet a beruházáshoz. „Az ötlet minket legalább annyira meglepett, mint a pályázót, de azonnal igent mondtunk. Fontos számunkra, hogy megmutassuk, hogy a piacon egyre inkább teret nyerő előregyártással készülő termékek – a vasbeton kéregfal- és födémelemek – milyen előnyöket kínálnak a közintézmények számára” - mondta el Komlós Andor, a Leier ügyvezető igazgatója.

 

Előregyártott termékek gyermekintézményeknek

A Leier 2018-ban nem először vett részt a Várépítő pályázaton. Az évekkel korábban a pályázható termékek közé kerülő, nagyon népszerű térburkolat helyett idén második alkalommal a cég a szintén egyre kedveltebb előregyártott termékeit kínálja a „várépítős” gyermekintézményeknek.

 

Látványterv

„Nem csupán előremutató műszaki megoldásainkkal szeretnénk a piacon példát mutatni, hanem egy-egy olyan projektben való részvételünkkel is, mint a nemesvámosi többlépcsős intézményfejlesztés. A Leiernél hagyománya van a társadalmi felelősségvállalással összefüggő tevékenységeknek, amelyek közé a Várépítő pályázat új színt vitt” – folytatta az igazgató.

Az építőanyag-gyártás egyik vezető magyarországi cége 2019-ben három termékkategóriában is felajánlást tett a Várépítő pályázaton. Az előregyártott kéregfal- és födémelemek mellett ismét páláyzni lehet kéményre, amelyre sok intézmény elavult kéményeik kiváltásához lenne szükség. A harmadik pályázható termék a gyermekintézmények környezetében is jó szolgálatot tevő, szintén előregyárott technológiával készülő Durisol zajárnyékoló fal.

 

 

Idén is pályázik az intézmény Leier-termékre

Az óvoda jelenleg Vörösberényben működik, míg az általános iskola az újhoz közel, összesen hét épületben szolgálja ki az igényeket. A település 2019-ben már második alkalommal pályázik az építőanyag-ipar máig legnépszerűbb jótékonysági összefogásán, az Várépítő pályázaton. Ezúttal azonban már tudatosan került az igényelt anyagok közé a Leier előrgyártott vasbeton kéregfödém eleme.

 

 

A 2000 évek elején egy veszprémi önkormányzati óvodai csoportból induló, majd két általános iskolai osztályból kinőtt Fehérlófia Waldorf Iskola - később kiegészülve egy saját óvodai csoporttal -, a tervek szerint több ütemben, egy épületbe költözve kínál majd korszerű oktatási hátteret a környékbeli gyereknek.

Az intézmény gimnáziuma 2011 óta működik, idáig három évfolyam érettségizett, jóval az országos átlag feletti eredménnyel.

Galéria

KirakatLeier Hungária Kft.társadalmi felelősségvállalásóvodafejlesztésiskolafelújításúj iskolaépületNemesvámos

Hírlevél

Hirdetés