2024.03.19, Kedd
Komplexitás tető kérdésekben is: a Terrán 100 éve az élvonalban
Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Komplexitás tető kérdésekben is: a Terrán 100 éve az élvonalban

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

2022.05.26. 19:30

A több mint száz éves Terrán Közép-Európa egyik vezető építőipari nagyvállalata ismét jelentős mérföldkőhöz érkezett: tíz éves lett szerb leányvállalata.

Most egy új telephely megvásárlásával lehetőség nyílik arra, hogy a termékek raktározása és az iroda funkció egy közös területen valósuljon meg. Itt azonban nem áll meg a cég: továbbra is kiemelten fontosnak tartja, hogy az igényekre reagálva segítse mind a szakmát, mind a laikusokat, ezért folyamatos fejlesztéseken dolgozik.
 

Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

 

10 éves a szerb leányvállalat

A Terrán az elmúlt évben idomcserépgyárat, valamint napelemes tetőcserép gyárat avatott, és a fejlesztések idén is folytatódtak. Tíz éves lett ugyanis a szerb leányvállalata, amit egy szabadkai telephelybővítéssel koronáznak meg. A cég száz évvel ezelőtt még egyetlen ember álmaként indult, mára az építőipar meghatározó szereplője lett itthon és Közép-Európában egyaránt.

A vállalat korábban Belgrádban, Šabacon, Ćuprija-Jagodinában és Szabadkán bérelt ún. konszignációs telephelyeket, de szükségét látták annak, hogy saját logisztikai központtal legyenek jelen ebben a régióban is.

„A Vajdaság egyébként is fontos piac, de Bóly és Kunszentmiklós viszonylagos közelsége is lényeges szempont volt akkor, amikor úgy döntöttünk, hogy a szabadkai bázist erősítjük tovább. A legfőbb motivációnk az volt, hogy késztermékekből saját raktárkészlettel rendelkezzünk Szerbiában is, és ezáltal a magyarországihoz hasonló ellátásbiztonságot szavatolhassunk vásárlóinknak. Fontos szempont az is, hogy azokat az országokat – Észak-Macedónia, Albánia, Koszovó, Bulgária – is ki tudjuk szolgálni, ahol eddig kapacitás hiányában vagy a kedvezőtlen fuvarozási költségek miatt erre nem volt lehetőség” – mondja Filákovity Zlatko, az ex-jugoszláv leányvállalatok vezetője.
 

Átfogó tudással segít a Terrán

Köztudott, hogy a nagyvállalatnak az elmúlt több mint száz éves fennállása során saját fejlődése mellett mindig rendkívül fontos volt a szakemberek munkájának megkönnyítése, illetve a lakosság edukálása is. Éppen ezért a cég a 360 fokos termékpalettája – egyszerre klasszikus és modern, miközben teljes egészében környezettudatos – mellett, kiemelten fontosnak tartja, hogy számos felületen elérhető, érthető információkat, tudásanyagot adjon át.

A Terrán blog naprakész információkkal lát el, az Ácskereső weboldalon szakemberekre kereshetünk rá, a Tetőtépítek weboldal pedig a tájékozódást segíti, akár inspirációra vágyunk, akár az ökotudatosság útjára lépnénk. És itt még mindig nem áll meg a Terrán, ugyanis tető, illetve anyaszükséglet kalkulátorral is jelentkezett, ezzel is megkönnyítve a lakosság és a szakemberek munkáját. Sőt, már Terrán Generon kalkulátor is rendelkezésünkre áll.
 

Synus Szellőzőcserép​

Középpontban a termékfejlesztés

A piaci igényekre reagálva a Terrán az elmúlt években megújította sík termékeit: megerősített Zenit és Rundo cserepekkel frissült a cég termékportfóliója. A fejlesztésnek köszönhetően a Zenit és Rundo tetőcserepek bordázottsága korszerűbb lett, emellett módosult a horonykapcsolat kialakítása is.

Ezzel nagyban megnőtt a termékek törésszilárdsága, teherbírása, valamint eső- és viharállóssága is. 

A Terrán szellőzőcserepeit is korszerűsítette: a hullámos termékeknél (Danubia, Synus, Renova Plus és Coppo) is bevezette modernebb szellőző megoldását, amelyet a 21. század építészeti igényeinek megfelelően a homogén, letisztult fedésképet szem előtt tartva alkottak meg.

Míg korábban a szellőzőcserép két különálló félkésztermék utólagos összeragasztásával és festésével készült, a modernizált  cserepet már a szellőző keresztmetszettel integrálva gyártják. Az így korszerűsített szellőzőcserép anyagszükségletének kiszámításában segít a Terrán szellőzőcserép kalkulátora.

KirakatTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.napelemnapelemes tetőcserépüzemfejlesztés