2024.02.27, Kedd
Fiatalos kollégiumot varázsolt üres szocreál épületéből Tatabánya
Fotók: MTI

Fiatalos kollégiumot varázsolt üres szocreál épületéből Tatabánya

mti

2019.09.11. 07:40 - Hegedűs Gergely

A közel egymilliárdos beruházásban születetett két- és háromágyas szobák megoldják a városon kívüli diákok lakhatását.

Hirdetés

Átadták az egykori MÁV-szállóból kialakított, százágyas középiskolai kollégiumot kedden Tatabánya központjában. A beruházást az EP Konstruktív Kft. és az IMV Kft. kivitelezte a közel 2900 négyzetméteres hasznos alapterületű ingatlanon.


Orvosi rendelő és közösségi terek is épültek

Az 1970-es évek elején emelt, szocreál stílusú épület évek óta üresen állt, majd a város a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kapta meg az ingatlant.    

Fotó: MTI

Az ötszintes, száz férőhelyes diákszállás fiatalos külsőt kapott, az ablakokat a szivárvány színeire festett sávok keretezik. A földszinten mozgáskorlátozott hallgatóknak készültek egyágyas szobák, továbbá itt kapott helyet az orvosi rendelő, a közösségi terek, valamint az irodák. Az emeleteken két- és háromágyas szobákat alakítottak ki vizesblokkokkal, szintenként tanulószobákkal, felügyelői helyiségekkel. Az épületet teljesen akadálymentessé tették, liftet építettek be.


A diákok harmada más településekről érkezik

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester az átadón elmondta, a kormány a Modern városok program keretében 800 millió forint támogatást biztosított a beruházáshoz, amelyhez az önkormányzat 168 millió forintos önrésszel járult hozzá.    

Tatabányán több ezer diák tanul középfokú intézményben, egyharmaduk vidéki. Az előzetes felmérések szerint a vidékről érkező hallgatók körülbelül 6-8 százalékának van szüksége kollégiumi elhelyezésre, így a száz férőhely elegendő lesz a városon kívüli tanulók lakhatásának biztosítására.

Mi épül?Tatabányaépítőipari cégekEP Konstruktív Kft.IMV Kft.kollégiumfejlesztésoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés