2024.03.04, Hétfő
Elrajtolt az új veszprémi uszoda építése
Az épülő uszoda látványterve (fotók: veszprem.hu)

Elrajtolt az új veszprémi uszoda építése

MTI, magyarepitok.hu

2019.06.17. 07:34 - Almási Krisztina

A közel 9500 négyzetméteres sportlétesítményben helyet kap majd többek közt egy 1000 férőhelyes, lelátós versenymedence, valamint egy jól felszerelt wellness-részleg is.

Hirdetés

Letették az új veszprémi uszoda alapkövét, amely közel 10 milliárd forintból készülhet el a jövő év végére. A Nemzeti Sportközpontok beruházásában megvalósuló sportlétesítmény kivitelezője a Vemév-Szer Kft. és a Laterex Zrt. konzorciuma lesz.

A sportuszoda a Modern Városok Program tizenhárom veszprémi fejlesztése közé tartozik, nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás. A létesítményben épül:

  • egy 50x25 méteres tízpályás versenymedence,
  • egy 25x12,5 méteres, úgynevezett bemelegítő vagy edzőmedence,
  • valamint egy változó vízmélységű tanmedence.

 

A versenymedence látványterve (A képre kattintva galéria nyílik!)

 

A versenymedencéhez 1000 férőhelyes lelátó is tartozik majd, és külön öltözőket alakítanak ki a lakosság, illetve a sportolók számára. A komplexumban létesül még ezen kívül egy jól felszerelt wellness-részleg is, melyben helyet kap többek között:

  • egy kör alakú gyermekmedence,
  • egy 24 fős pezsgőmedence,
  • egy 20 fős panoráma szauna,
  • gőz- és jégkabin,
  • valamint infraszauna sófallal és hidegvizes merülőmedencével.

A közel 9500 négyzetméres, háromszintes uszodát a város keleti határán, az OBI és a Tesco áruház melletti területen alakítják ki. A közelben két másik sportlétesítmény is található: itt áll a jégpálya és a Veszprém Aréna is.

 

 

Az egész térséget szolgálja ez a fejlesztés

Porga Gyula polgármester az ünnepélyes alapkőletételen hangsúlyozta: az új létesítmény egyszerre szolgálja majd az élsportolókat, az utánpótlás-nevelést és a helyi szabadidősportot. Hozzátette, a veszprémiek régi vágya volt, hogy a városban egy 50 méteres medence létesüljön, amiért eddig Balatonfűzfőig kellett utazniuk.

 

Az új uszoda nem csak a városban élők, hanem az egész térség sportolási lehetőségeit bővíti.

A létesítményben 21. századi körülmények közt sportolhat és tanulhat úszni a régió több mint 20 iskolájának 1500 diákja is.

Ehhez kapcsolódóan Rasovszky Kristóf kétszeres Európa-bajnok magyar úszó az eseményen elmondta, hogy az új uszoda hozzájárulhat ahhoz is, hogy a gyerekek között még többen kezdjenek el űzni versenyszerűen valamilyen vízi sportot.

Az uszoda, az Aréna és a jégcsarnok elérését a 8-as és 82-es utakat összekötő szakasz megépítése is segíti.

 

 

Galéria

Mi épül?VeszprémLATEREX Építő Zrt.VEMÉV-SZER Kft.sportberuházásokuszodaépítésModern városok program

Hírlevél

Hirdetés