2024.09.15, Vasárnap
Egykori folyómederben épült fel az iskola új tornaterme
Fotók: Görgényi Ernő, Gyula polgármesterének facebook oldala

Egykori folyómederben épült fel az iskola új tornaterme

MTI és magyarepitok.hu

2024.09.02. 10:20 - Sándor Csilla

Átadták Gyulán a református általános iskola új tornatermét. Ezenkívül elkészült az oktatási intézmény energetikai korszerűsítése is, a projekteket kétmilliárd forintos támogatásból valósították meg.  

Hirdetés

Elkészült kétmilliárd forint támogatásból a református általános iskola új tornaterme Gyulán.
Baráth János református lelkész a távirati irodának elmondta, az összegből elvégezték a nyolcosztályos általános iskola energetikai korszerűsítését. A munkálatok során a szakemberek napelemeket és geotermikus hőszivattyút telepítettek és energiatakarékos világítást alakítottak ki.

 

 

Egyszerre négy osztálynak is tudnak testnevelés órát tartani

Egy év alatt épült fel az intézmény új, 830 négyzetméteres küzdőtérrel, négy öltözővel rendelkező tornacsarnoka a FUTIZO Kft. kivitelezésében.
 A létesítményhez szabadtéri sportpályák is kapcsolódnak. A tornaterem egyidőben négy osztály tanulói számára biztosítja a teret a napi testnevelési órákhoz.

 

 

Egykor a víz volt az úr a létesítmény helyén

A tornacsarnok az Ó-Fehér-Körös egykori medrében épült fel. A létesítmény 37,58 x 23,80 méter alaprajzi befoglaló méretű, földszintes, vasbeton pillérvázas, acél rácsostartó tetőszerkezettel 23 méteres fesztávval és szendvicspanel héjazattal készült el. Az épületegyüttes hasznos alapterülete 4577 m2. Az alapozásához közel 250 cölöpöt használtak fel. A projekt keretében mintegy 50 centiméteres mélységig talajcserét is végeztek.

 

 

Folyamatosan fejlesztik az épületeket

A Gyulai Református Egyházközség iskolájában először három évtizeddel ezelőtt 1994-ben csengettek be a diákoknak. A Békés vármegyei településen napjainkban valamennyi évfolyamon két osztályban tanulnak a fiatalok.
Tavaly adták át az új, háromcsoportos óvodaépületet. Tizenkét év alatt összesen 11 ingatlan megvásárlásával fejlesztették az oktatási helyeket. Több beruházást önerőből valósított meg a gyülekezet, így például a tornacsarnok helyéül szolgáló ingatlanok megvásárlását is - közölte Baráth János.

Galéria

Mi épül?GyulaBékés vármegyeMagvető Református Általános IskolatornateremFUTIZO Kft.

Hírlevél

Hirdetés