2024.03.19, Kedd
Híd alatti gördeszkapályával és fitneszparkkal gazdagodott a megújult Nehru park
epiteszforum.hu

Híd alatti gördeszkapályával és fitneszparkkal gazdagodott a megújult Nehru park

epiteszforum.hu

2016.09.22. 15:02 - Antal Zsófia

Teljes rekonstrukción esett át a Petőfi híd pesti lábánál induló közpark, ahová a számos sportfunkció mellett mintegy 20 ezer új növényt telepítettek.

Hirdetés

Átadták a megújult Nehru partot szeptember 20-án. A közpark komplex felújításáról a Fővárosi Önkormányzat még 2013-ban kiírt TÉR_KÖZ Városrehabilitációs pályázatán döntöttek. Az idén is meghirdetett TÉR_KÖZ pályázat keretében a városkép és városi környezet javítását, az épített, természeti és kulturális örökség, valamint a helyi identitás megőrzését szolgáló programok megvalósításához vehető igénybe támogatás.

Az egykori indiai miniszterelnökről, Jawaharlal Nehruról elnevezett pesti park rekonstrukcióját az S-Tér Kft. tervei alapján 2016 februárjában kezdte el a Gombos-Földgép Kft., melynek székhelye a Komárom-Esztergom megyei Dad községben található. A cég 345 millió forintból közel három hektáron dolgozott, 6 alvállalkozó bevonásával.

 

Kibővültek a rekreációs funkciók, speciális növényzet került a parkba

A különböző parkrészek más-más célcsoportot szolgálnak ki. A korszerű játszótér - melyen a játékok életkor szerint lettek csoportosítva - a gyermekes családok, a Petőfi híd alatti részen kialakított BMX- és gördeszka pálya, valamint a szabadtéri fitneszpark és a felújított sportpálya a sportolók, a part menti sétány és a pihenőterületek pedig a parklátogatók, a helyi közösségek, társaságok számára nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget.

 

BMX- és gördeszka pálya - a képre kattintva galéria nyílik!

 

Ez a főváros első biodiverz módon felújított parkja: az ide telepített speciális növényzet néhány éven belül önfenntartó biológiai rendszerré áll össze. A terület faállományának átvizsgálásával a balesetveszélyes fákat kivágták, helyükre közel 13 ezer cserje, félcserje és 7500 hagymás növény illetve díszfű került. A parki sétányok vízáteresztő, stabilizált burkolatot kaptak, s a terület közvilágítási rendszerét is korszerűsítették. Kihelyeztek 66 szelektív hulladékgyűjtőt és 30 kerékpártárolót is.

 

A felújított BKV épület a későbbiekben vendéglátóipari egységként működhet.

Galéria

Mi épül?építőipari cégekvárosrehabilitációközpark

Hírlevél

Hirdetés